Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
markodanube je napisao(la):
ljudi moji to su gradjevinske masine , a ovde se prica o poljoprivredi :zli:

Na zapadu postoje firme koje se bave samo uslugama u poljoprivredi , imaju traktore kosacice , plugove kombajne i tako dalje . i rade relativno dobro ( konkurencia velika ).

Mora da bi to islo isto dobro u selima ili krajevima gde nema dobrih masina . jer ne treba svakom paoru kombajn ako zna da ima nkoga ko ce to da mu uradi. Tada paor moze svoj novac umesto u kombajn da ulozi u neku proizvodnju koja mu donosi vise novca i sto je njegov posao u koji se razume .
Jesili nekad cuo za masinske prstenove :haha: :haha: raspitajse sta to znaci mozda posle toga neces lupati gluposti . Za masine si upravu sve je to niskogradnja A TEMA se zove SAVET GDE ULOZITI 50000 HILJADA EVRA sto neznaci da rasprava u ovoj temi mora da se vodi o POLjOPRIVREDI

Što je dobar ovaj tresač. ::svaka cast::

Ovo je slična mašina, doduše za masline ali pravo! :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LdBJuEfVxV0&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JYzFqSFyTRM&feature=related[/youtube]

Vidi ovaj kombajn za vinograd, lepo da lepše ne može biti. Svašta su napravili od mehanizacije, milina gledati.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dz9oVzVMwuY&feature=related[/youtube]

Optički senzori, ma svemirski brod može da se napravi za polje ali je teško naplatiti, skupe su to igračke ali veoma korisne.

Ovaj za malinu može svašta da bere, ribizlu, kupinu,...
Post je spojen: [time]1284126200[/time]
Čitam ovu temu o silosima, ni to nije loše ali ne mogu ja sebe da zamislim u ulozi nekog tlačitelja ljudi koji teškom mukom stiču svaku paru. Mada, ako bi se to ljudski i domaćinski vodilo i pošteno merilo, u gram, siguran sam da bi ratari to cenili pa bi pre dolazili kod mene nego negde gde im gule kožu s leđa.

Tačno, i kad bi pošteno radio imao bi dobru zaradu, mada se ljudima posle osladi pa su sve gladniji...

50 000 evrica?
Za 10 000 kupis neku kucicu i malo okucnice,drzis 2-3 svinje,neku kokosku,curku,a 40 000 stavis u banku i svake godine imas sigurnu kintu od kamate.To ti je moje vidjenje sigurnog obrta u poljoprivredi :haha: :cao:

Bravo North Army ,

Kamate koje se dobiju od banke ( ako se dobiju i banka ne propadne ) su uvek manje od inflacije naravno u devizama o dinarima i da ne pricamo .

To upravo i radim :haha:Al prodajem kucu u gradu da bih kupio na selu.
Kod mene su kompletna gazdinstva 20-25000e.Naravno bez mehanizacije,al moze i takva da se nadju. A kakav savet ocekujete da se da coveku koji ima 50000 viska i ocekuje da ga neko drugi savetuje i upucuje? Da je to pitao Marko pa da se razume,covek ne zivi ovde pa nezna kakva je trenutno situacija.Al ovako :nono:

Po Vojvodjanskim selima imaš kuće i za 2000-3000 evra, to su stare od naboja, a za 10000 evra je već solidna kuća od tvrdog materijala. Svaka ima i neki svinjac, kotarku, šupicu. U mom selu ima 40-50 kuća na prodaju.

Iam i takvih,al ima i ekstra koju naslednici prodaju bud zasto.Izmakla mi je kuca sa 3.5ha zemlje 1. klase.Naslednik prodao za 3000e.Kuca da se okreci i useli,al nece decko na selo.

@markodanube
Kamate nisu manje od inflacije. Manje su ako stedis u Nemackoj ili Svajcarskoj. Inflacija EURO zone je oko 3%, ako uzmes da je prihod od kamate kod nas na evre oko 6% dakle fakticki si zaradio 6-3=3%. Da bi se od ovoga zivelo potrebno je 500.000evra. Problem su svetske krize. Tada mozes da izgubis i do 30% vrednosti valute i da ti 10to godisnji prihod od kamate propadne.
@zorancile
I kod mene u selu ima jako puno kuca na prodaju. Skoro je prodata kuca za 20000 evra. Kuca sa podrumom, prizemljem i spratom. Kuca ima oko 400kvm. Pravili su je gastarbajeri iz Austrije pre 5-6 godina (kvalitet gradnje mislim da nije potrebno da spominjem) pa su umrli a cerke prodale.

Bojcetic@

Ni jedan ekonomista na svetu ti nece dati savet da stavis novac na banku i cekas kamatu ! U svako slucaju je bolje uloziti novac u neku plantazu BILO CEGA nego u Banku koja moze sutra da ode u stecaj , kao sto je otislo par stotina banki u zadnijm godinama .

Ako gledas na evro zonu i citas statistiku koju nam prodaju politicari ( i nasi i strani politicari ) , veruj da si u zabludi .
( neko rece : veruj samo onoj statistici koju si sam izlazirao ) .

I na kraju jos da kazem ja sam uveren da u Srbiji moze da se zivi od poljoprivrede.

@markodanube
markodanube je napisao(la):
Kamate koje se dobiju od banke ( ako se dobiju i banka ne propadne ) su uvek manje od inflacije naravno u devizama o dinarima i da ne pricamo .
Nisam ja rekao da je lose uloziti u plantazu bilo cega, vec samo sam objasnio da inflacija evro zone nije koliko i kamata. Stednja u dinarim je isplativa kad se pogodi momenat. Ja sam stedeo nesto malo u dinarima od 2006 do 2008 i mogu ti reci da sam solidno prosao. Poenta stednje u banci je da ti se kapital ne smanjuje. Dakle ako npr sakupljas za nov traktor stavis pare u banku da ne bi gubio na svom kapitalu. A to da banka moze da propadne, moze naravno. Ali navedi mi investiciju koja je sigurna 100% i idem kao na pokeru ALL IN!

Da u Srbiji ne moze da se zivi od poljoprivrede ovaj forum ne bi ni postojao!
:ppozdrav:

evo najbolji predlog : postaviš malu vjetro elektranu 10kW. proizvodiš struju za 2-4 domačinstva i eto ti kamate 10% /godišnje ::novac::
156simv.jpg

Adviser@ u Sloveniji je to verovatno biznis kao i u Nemackoj itd. U Srbiji to nije isplativ posao zato sto je u Srbiji struja jako jeftina a subvencije od drzave su male i NESIGURNE :zli:

U Nemackoj, Italiji itd. je 1 KW = ca 0,24 € plus subvencija oko 0,12-do 0,24 € sa garantovanim otkupom za 12-18 godina.
U Srbiji je cena 1 KW 0,05 € plus subvencija oko 0,10 € i ugovori ( ako ih dobijes i ispostuju se ) od 8 do 10 godina :zli:

Cena ulaganja je ista u EU ili u Srbiji :cao: mozda i skuplje jer se sve dovozi iz inostranstva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh