Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo npr. kupite drva po 25e iscepate i prodate po 30e.......Takva je cena za iscepana valjda(pogotovu sa dostavom) :sta:
Evo prosle godine je covek dosao sa kamionom i kupio po 23e bagremovinu....7 metara....covek lepo iscepa stavi cenu 30 i ceka da neko kupi.......a masine relativno nisu skupe (kamion 10.000,cepac 1.000,traktor neka bude i 10.000) i to je to....cak vam ni radnici nisu potrebni u pocetku......... :ppozdrav:

Manite se drva i sume, krvav vam je to posao... Nego se ti baci na trgovinu ako imas kes lovu i nema da se razmisljas za lovu... Danas kupis, sutra prodas... Naravno, mislim na trgovinu poljoprivrednim proizvodima jer to je roba cijeg proizvodjaca je najlakse izjebati da mu maltene robu uzmes dzabe... Jer on je naviknut na to jos od samog pocetka bavljenja poljoprivredom... Pola u sali a pola u zbilji zborim... U poljoprivrednu proizvodnju ulazi samo ako si spreman da dobro oznojis m . . . , i poturis sopstvenu grbacu, u suprotnom nema vajde. Da je tako svi bi mi bili gazdetine do sad sobzirom da su preko nasih ledja presli milioni... Poljoprivreda je sirotinjski posao za prezivljavanje... Ali posten i krvav dinar... I ja ga volim vise od onog sto mi poslodavac da na kraju meseca....

Zorane ovo je javna opomena da smanjite psovke u vašim postovima jer one nisu poželjne na forumu!

što da ne napravi sušaru za lucerku za 1oo ha godišnje, napravi pellete i prodaje stočarima za smjesu ili kao sjeno . zemlje u najam ima kolko hočeš u Srbiji (takve informacije imam-) osobito u Vojvodini gdje je tlo za lucerku dobro .
ako se vratim . za svaki isplativ posao treba poslovni plan koji če pokazat isplativost i povrat uloženoga sa min 10%/g kamate i povrat u što kračem roku .
2yowi2d.jpg

E ovo za lucerku je interesantno. Biznis plan se podrazumeva ali sam zapeo na prvom stepeniku kod ideje čime se uopšte baviti u okviru poljoprivrede. I trgovina je u igri ali bez brutalnosti prema poljoprivrednicima. :ppozdrav:

Ili lepo napraviti neku hladnjacu i npr kupite neki proizvod i cekate da dodje dobar kupac (iz inostranstva) i cekati da se proda po 2,3 dinara vise i odmah zarada.......Ja sam najvise ,,zagrejan,, za preprodaju bilo cega......znas po koliko si kupio i spustaj do svoje granice......prodace se kad,tad........ :ppozdrav:

Darosavac je napisao(la):
Evo npr. kupite drva po 25e iscepate i prodate po 30e.......Takva je cena za iscepana valjda(pogotovu sa dostavom) :sta:
Evo prosle godine je covek dosao sa kamionom i kupio po 23e bagremovinu....7 metara....covek lepo iscepa stavi cenu 30 i ceka da neko kupi.......a masine relativno nisu skupe (kamion 10.000,cepac 1.000,traktor neka bude i 10.000) i to je to....cak vam ni radnici nisu potrebni u pocetku......... :ppozdrav:
ti si kralj :haha:

pa posto sam i ja u poljoprivredi daj meni da ti cuvam lovu bolje ja nego banka i tako ces uloziti 50000 u poljoprivredu :haha: :ppozdrav: :cao:

markodanube je napisao(la):
bokib je napisao(la):
ovo je jako zanimljivo sa susarom, jel mozda imas neke slike vise i nesto detaljnije ( neki opis ) ? ideja je stvarno super....

http://www.bioheu.com/de/

imas u galeriji slike

http://neueheutrocknung2010.com/sl/galerija/35-galerija
http://www.thermo-dynamic.com/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=60&lang=sl
tu imaš više toga za pogledat
možeš kontaktirati i zastupnika za Hrvatsku ,Srbiju ,BiH,.. -e-mail : krizanjoze@gmail.com

naravno hvala i od mene, jako je zanimljiva tema i ako nemam 50000, ali vredi dobro razmisliti koliko primecujem najbitniji je rad

sreca je relativna, u poslu koji je pazljivo odabran, nadjeno pravo trziste i jaka volja tj. max zalaganje sreca je zanemarljiva. " imao sam srece, nisam ni prskao ni kopao, a rodilo " Nego imam jedno pitanje za Adviser ili neko ko se bavi sa izradom, da li se kod briketa ( drvo, slama ili neka druga masa ) dodaje neko vezivno sretstvo u masu ?

bokib je napisao(la):
sreca je relativna, u poslu koji je pazljivo odabran, nadjeno pravo trziste i jaka volja tj. max zalaganje sreca je zanemarljiva. " imao sam srece, nisam ni prskao ni kopao, a rodilo " Nego imam jedno pitanje za Adviser ili neko ko se bavi sa izradom, da li se kod briketa ( drvo, slama ili neka druga masa ) dodaje neko vezivno sretstvo u masu ?

svako vezivo je kemija i onda nije smisao naravnih materijala za presovanje - ako imaš pravu -kvalitetnu presu ne ide vezivo jer zbog temperatrurekoja se stvara zbog pritiska dolazi do lepljenja materijala koji se pnovo razpada samo u vlagi.
ali postoji razlika kod različitih materijala i tipa presovanja -briketi ili pelleti !! ali novac vam u slami leži na poljima posle žetve pa koliko sam vidio na putovanjima pre mesec-dva i trune na mnogim poljima Vojvodine i Srema i Slavonije... *** 4m3 briketa slame može nadomestiti 1000 lit lož ulja za ogrev .. **

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh