Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi a da se vi malo konkretnije priblizite poljoprivredi i pratite naslov teme ?? :cao:

Ma ljudi sa 50.000 evra se moze svasta uraditi.....samo treba da se dobro razmisli.... :spavam:

Inace bi valjalo da se otvori neka susara za voce....(usluzno) ima i tu ::novac::

Pitaj moju najmladu cerku ( 25god) za pola sata bi trazila da joj pozajmis 100 evra ostala duzna.

Samo nek on krka,a tema ce da odstoji koji dan dok se slegne sva klopa i pice,pa kad se gazde uhvate motike da rade nek se jave da odkljucamo temu.

Edit by Matic:
Tema je kompletno očišćena od off topica i gomile gluposti.Apelujem članovima koji istu posećuju i pišu u njoj da se pridržavaju konteksta teme jer svaki sledeći post koji bude napisan a nema veze sa temom biće obrisan a autor kažnjen i sankcionisan!

Hvala Maticu na otkljucavanju teme.... ::namigivanje:: :ppozdrav:

u ovakvoj situaciji kada od primarne obrade zemljista ima slaba para (nekad i nikakva) jedino moze da se spase sa preprodajom.....Bilo cega...Voca,povrca,mehanizacije itd.......
Samo ako se gleda na preprodaju mehanizacije onda lepo opremiti jednu garazu dobrom opremom....(10.000 evra maks.) i npr..kupite neki traktor u losem stanju po jeftinoj ceni,sredite ga,ofarbate i onda cekate da neko kupi i naravno gledati da ne ulozite vise nego sto on vredi.......ili ako hocete da se bavite preprodajom voca...sagradite neku hladnjacu,kupite neki viljuskar.....kupujete velike kolicine proizvoda a prodajete za po dinar,dva vise.....ima i tu para......u svakom slucaju ima dosta ideja u kojima bi se moglo uloziti 50.000 evra...... :ppozdrav:

Pozdrav za Darosavca, čovek izbacuje najviše dobrih ideja, takoreći, oseća materiju. :bravo: :D

Da ne bude neke zabune, pitanje je da li je ekonomski opravdano i zdravorazumno ulagati danas u poljoprivredu, nije reč o nekakvom višku novca, to ne postoji ni kao misaona imenica, bar kod mene.
Drugo, pomenuta cifra je uzeta kao okvirna za neko ulaganje, ideje koje zahtevaju i nešto više ::novac:: (u razumnim granicama, normalno) su takođe dobrodošle.

Hvala moderatorima na skidanju katanca i svima koji učestvuju na odgovorima. :ppozdrav:

Nema na čemu.Tu smo da bi jedni drugima pomogli na bilo koji način a ne da se sprdamo i pišemo koještarije. :cao:

futurefarming je napisao(la):
Pozdrav za Darosavca, čovek izbacuje najviše dobrih ideja, takoreći, oseća materiju. :bravo: :D

Da ne bude neke zabune, pitanje je da li je ekonomski opravdano i zdravorazumno ulagati danas u poljoprivredu, nije reč o nekakvom višku novca, to ne postoji ni kao misaona imenica, bar kod mene.
Drugo, pomenuta cifra je uzeta kao okvirna za neko ulaganje, ideje koje zahtevaju i nešto više ::novac:: (u razumnim granicama, normalno) su takođe dobrodošle.

Hvala moderatorima na skidanju katanca i svima koji učestvuju na odgovorima. :ppozdrav:
Pa sad....u ovim godinama se najbolje masta.... :D
Sorry za off :ppozdrav:

Celokupna poljoprivreda u Hrvatskoj je naprednija i isplativija sto se moze primetiti i po mehanizaciji clanova iz Hrvatske... :cao:

A evo reci cu opet (ne vezano za ovo gore)......Domaca ljuta rakija u Francuskoj,Italiji,Nemackoj itd.....kosta od 15 do 30 evra po litru!! :bravo:
Ja prodajem po 400 din i imam kakvu-takvu zaradu a znate sta bi meni znacilo da je prodajem po 20 evra??
Sto se tice prevoza preko granice sve se moze dogovoriti....plati se onim ljudima koji su odgovorni za pretres automobila i pustaju 100%..........................ali naravno sve je ovo nelegalno ali to ljudi na veliko rade i nista...kad ih policajci na'vataju plate kaznu i opet u krug................mada ovo ocigledno ne spada u ovu temu ali eto da naglasim........ne zamerite moderatori na off-u........ :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1284852743[/time]

A evo jedne ideje (nema (mnogo)veze sa poljoprivredom)
Ova stvarcica je veoma isplativa a ne koristi uopste covekovu snagu.....
Cena finog brusenja glave i bloka motora se krece od 30 do 50 evra a zahteva oko minut,dva posla.... :bravo:

Samo je pitanje koliko kosta ova masina a sto se tice konkurencije ne poznajem nikog licno ko ima ovo.......

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d85obflUSaE&feature=related[/youtube]

Kako nema veze sa poljoprivredom, ti nikad nisi ugrađivao motor od vw bube na kosilicu? :D Bez sprdnje, lepa stvar za vlasnike servisa.

Al ga je opravila,....

Ali ozb. znam ljude koje teraju blokove i glave cak u Mladenovac jer je to jedan od ljudi koji ima to.....covek ocigledno zaradjuje pare i pare... ::super::

Ne kažem, dobro je ovo, samo uz još par stvari pa da bude servis, bezveze bi bilo da stoji solo mašina bez ičeg, mada, ko zna, verovatno radi više vrsta motora pa bi bilo posla.

Ta masina sluzi da skine povrsinski sloj bloka i glave sto znaci da moze bilo koji motor,znaci da moze i traktorski.......
Post je spojen: [time]1284989134[/time]

http://www.kupujemprodajem.com/MIRA-masine-13809-oglas.htm?filter_id=1637
Post je spojen: [time]1285014485[/time]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IDtuXD-W9ZQ&feature=related[/youtube]

ja mislim da na tim masinama rade metalostrugari ili metaloglodaci , to su u staroj Yu bili dobro zanati. Neznam koliko ima jos dobrih majstora u Srbiji za takve masine , CNC masine su najbolje za taj posao .

Ovo je mašina za obradu sedišta ventila, a ne za ravnanje glave.
Ravnanje traktorske glave košta 1200-2000 dinara ali retko ko da ima toliko posla da svaki dan poravna jednu glavu, pa da bi mogao samo od toga da ima platu. Mašina (brusilica za ravno brušenje) za glave može da se nadje za oko 1000 evra.

Znam da je ono za obradu sedista ventila,zato i pitam da li tu ima posla? :sta:
A evo sta sve CNC masina moze.....napravite motor po svojoj zelji :haha: :haha:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QsmiIeAkE-o[/youtube]

Darosavac

Ovaj snimak 5-osne glodalice je reklamni šou. Blokovi se izrađuju postupkom livenja daleko je jeftinije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWUv9jIm84E[/youtube]

Malo ima veze sa poljoprivredom.
:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh