Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Hvala komso :ppozdrav: od zice je da, bitno je da je sto cvrsca to ce duze i trajati.

hehe, sto se tice kotilice nije velika a verovatno ti je zapalo za oko ova 2.slika gde joj je ispust i gde ima i vise nego dovoljno mesta :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
UrkeSTP mozes li slike ubacivat na neki drugi host, meni svaki put otvori neke bezobrastine(golotinje i chatove za upoznavanje)::pomoc:;..
Mislim otvori ono meni i sliku ali prvo ove golotinje:

Upss, pojma nemam, nije moja greska :haha: evo ga:

picture003mj.jpg
[/IMG]

picture002fh.jpg
[/IMG]

picture004gvd.jpg
[/IMG]

picture006xq.jpg
[/IMG]

picture007in.jpg
[/IMG]

A Pero sto si ih naslago svaka cast moracu svrnuti do tebe jednom da se to pogleda iz bliza :ppozdrav:zivio razlog :haha:

Hehe naravno kada budes mogao slobodno navrati,:ppozdrav:a preko puta ovog u sredini imam jos jedan kavez koji je za tov kunica 3 boksa po 6 zekana do 3 kg,a i njega cu preko leta da postrojim u liniju kada budem pravio razmestaj kveza da mi budu malo dalji od ulaza u kunicarnik:osmeh:

Evo i ja pripremam materijal za jos jedan kunicarnik..Palete za dzabe 60 komada, placen samo prevoz.. Ove sedmice idem na g. odmor pa cu malo da "majstoriem"..
ovo sam pripremio..
4qixeb.jpg

ovo mi ostalo jos da razvalim..
to i jest najgori deo posla:sta:...

rrqlc4.jpg

Ma jedva sam uhvatio vremena. Ili radim ili pada kiša. Samo, sporo ide, mnogo uklapanja, naravno, ne teče sve ni po planu, zidovi nisu u vinkl, niti pod libelu, pa moram usputno da smišljam kojekakva rešenja. :D

Jeste, četiri sprata. Dužina po boksu je 100 cm, visina 50 cm, a dubina varira, od 85 do 90, pošto zid nije pod libelu.

@Drobac samo pod mi se ne svidja ako je to osb ploca, ona ce se od vode i mokrace vremenom nabubri i raspada (provereno) moraces da nadjes nesto jace.

Gde si bio pre neki dan kad sam ih kupovao? Nisu baš ni jeftine bile. Četiri komada sam platio 5000 din. Inače planiram da ih premažem zaštitnom lazurom, valjda će duže trajati. Sad si me baš bacio u bedak. :(

Kako ti napreduju malci? :)

Ja cu ceo pod od letvica, dva sprata duzina 220 cm a dubinu cu odrediti kad izmerim duzinu ruke..Tako mi je najlakse i uvek ga mogu uhvatiti bez zavlacenja..Pokusat cu ga uklopiti nasuprot ovom vec postojecem, tako da cu dobiti nesto kao zgradu..
Sledece sedmice pocinju radovi, pa cu i neku sliku da izbacim ... Sutra dolaze letve i stafne, ima da bude "zaebalo vek"

Gde si bio pre neki dan kad sam ih kupovao? Nisu baš ni jeftine bile. Četiri komada sam platio 5000 din. Inače planiram da ih premažem zaštitnom lazurom, valjda će duže trajati. Sad si me baš bacio u bedak. :(

Kako ti napreduju malci? :)

Pa izviini sad zbog tog bedaka ali kad si ih vec kupio premazi onda sa sadolinom sa voskom ili nekim emaj lakom posto oni ce usporiti upijanje vlage, i sigurno da ce duze trajati. A sto se tice osb ploce od vlage nabubri i onda kunic bas tu prednjim sapama grebe i napomaze da se pre raspadne. Kod mene su kavezi napravljeni od osb mada meni se lose pokazalo i kao na stranicam posto kunic prednjim sapama grebe i tako napravi rupu.

Malci napreduju super da ih ne ureknem mada nece ih biti toliko koliko sam zeleo posto su me dve zenke zeznule.

Imam lazuru sa voskom, time mažem letvice, ali mi je danas palo na pamet da silikonom zalepim ofset ploče (one aluminijumske ploče što smo spominjali na temi) i da ih napravim kao tacne sa stranicama i te stranice zalepim na stranice od kaveza (nekih 10-ak cm u visinu), a sve uglove silikonišem, šta misliš o tome? Tu svejedno ide slama, pa im neće biti hladno, a sigurno će im produžiti vek trajanja još više od bilo kog premaza.

Nazad
Vrh