Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Zorke mislim da je bolje što si odradio ovako nego na sprat, imaš dosta prostora, blago tebi. Dobri su ti kavezi. / zorke gde si nabavljo pojilice vidim da su dobre, ja imam žute a i ove su praktične. Da nebi bilo reklame ako hoćeš pošalji na PP
Imenjace te pojilice barem kod mene se nisu nikako pokazale,kostaju kao nase zute pojilice ali veruj mi ja sa sa zutim prezadovoljan jer im netreba vakum i ne cure,a za ove pojilice sa slike ako se malo navoj izlize ili se gumica dihtung pokida odma cure ko lude,ja se njih resavam,imam jos mozda 2 koje su dobre!!!
A tebi zorke svaka cast na kavezu MAJSTORSKI si ga napravio:ppozdrav:!!!

Imam u planu jos jedan kavez sa 4 boksa po duzini dimenzija sirina 3000mm,dubina 1000mm,visina 500mm.Osnova cevi 30x20x1,8mm.Stranica OSB ploca od 9mm prefarbana uljanom bojom s obe strane,krov OSB 9mm,salonit ploca bezazbestni ili slicno odignut od OSB ploce 100mm.Bice slika.

Bok ajde stavljajte slike zečinjaka na katove tko ima takve jer mi treba ideja da sebi napravim zečinjak patko ima nek uslika i stavi!!!!

Epajko ,nevidim kako si resio vrata ?? Reci mi koliko te izadje para ovakva konstrukcija na dva sprata sa kavezima ??

Ima li neko informaciju gdje kupiti zicu za pod, pocincana, debljina od 1.8 do 2mm, okca 15X15 ili druga dimenzija moze ici i vise?

Ma kolega napravi to od letvica 25 x 25mm (isparas colaru dasku),mnogo je jeftinije a mnogo zdravije za usate.Ostavis razmak izmedju letvica 15 mm i miran.Malima sapice nece da propadaju a "klikeri" nestaju.:ppozdrav:

Da, radio sam to, mada je dimenzija bila 50X25, i ni malo nijesam zadovoljan sa higijenom, zato i trazim mrezu.

Poslednja izmena od urednika:
Epajko ,nevidim kako si resio vrata ?? Reci mi koliko te izadje para ovakva konstrukcija na dva sprata sa kavezima ??

PKB reci mi na koja vrata mislis? Na koje kaveze? Moji kavezi su svi na 3 sprata a ima neke slike od pre sto sam postavio na ovom forumu kad je slikano bilo je samo 2 sprata namontirano a inace ima i tu 3 sprata.
Posto nisam siguran na sta mislis evo ti slike vrata na zadnjim kavezima sto sam pravio sestri :osmeh:

vrata.jpg

Vrata u krupnom planu doduse ne dovrsena ali vidi se konstrukcija.

kavez.jpg

Vrata zavrsena i namontirana na kavezu. Sve se vidi u krupnom planu kavez, vrata, hranilica, kotilica... nadam se da je pomoglo. :ppozdrav:

A da za pare nemoj da me pitas jer ne znam koliko je kostalo pitaj sestru al ona isto mislim da ne zna. Prestala je da broji tu negde kad smo prebacili 300e sa meterijalom. Kosta dosta veruj mi al kad se pravi iz ljubavi onda to nije vazno vazno je da je funkcijonalno da je lepo i da ima dosta kunica u njima.

Znam da izlazi dosta skupo zato i pitam , na prethodnim slikama sto si postavio pre neki dan stvarno nisam video na konstrukciji kako si napravio vrata . Kavezi su vrhunski sve pohvale !!!::super::::super::::super::::super::

Vrata su inace od pocinkovane zice fi 4mm. Kupljena zica kao armatura na metar secena posle na meru i punkovana na zeljenu dimenziju. Sarke su od rundaiza 12x12 sa rupom fi 5. Da zatvoris kera unutra nema sanse da izadje napolje iz kaveza :osmeh:

ePajko Svaka cast sve pohvale jedan od retkih kaveza koji mi se svidja bravo! Ako te ne mrzi postavi jos slika obavezno posle useljenja.

Hvala zima ne mrzi me da postavim slike nego nisu moji kavezi recicu sestri da postavi ona, nije eticki da postavljam ja njene kaveze :osmeh:

Ima tu nesto sto ce ti se jos vise svideti kod ovih kaveza a verovatno i jos nekom a to je neverovatno lako ciscenje i deziinfekcija istih. Treba ti celih 5 sek (nisam se zeznuo dobro sam napisao 5 sekundi) da rasklopis kavez za ciscenje. U svaki cosak kaveza moze da se pridje sa cetkom brenerom ili bilo cime ko cisti i dezinfikuje :osmeh:

Izgled je lep to stoji ali funkcionalnost je ono sto je kod ovog kaveza prednost broj 1 u odnosuna kaveze koje sam do sada video. Kad budem kod vremena i para napravicu i meni ovakve kaveze ja se nadam.

Napokon sam i ja počeo pravit zečinjak koji će imat 3 kata sa 6 zečinjaka jer panonci i kalifornijski stižu danas.....

za vikend slike mog kaveza ostalo je da samo jos uradim pod za gornji sprat kavez je napravljen od ostgataka dasaka kojih sam nasao u dvoristu

Naravno slike stižu za koji dan kad zečinjak bude gotov i kad se novi stanari koji su maloprije došli usele u njega....

Nazad
Vrh