Sremac022
Član
Oooo...Gospodine Petle...Pa pozdrav veliki!!!Što vas nema?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja planiram da pravim kaveze: Konstrukcija~ cevi (posto znam da radim bravariju);bocne strane~laminat;prednja strana~ zica;podovi~za priplod~ konusne letvice;za tov~ punktovana zica;kotilice~laminat (pod kotilice drvo);plekovi(za djubre)~pleksiglas (4mm) slivnici sa plekova u kanalizaciju plasticme cevi fi100.Kaveze cu smestiti u zidani objekat.Jedino se dvoumim oko konstrukcije,da li su dovoljno jake cevcice 13x13mm ili da idem sa debljim.Nije velika razlika u ceni vec ako budem premestao u drugi objekat~mnogo lakse je kad su tanje cevi.Ako je neko vec radio nesto slicno,savet bi mi dobrodosao.
Ja sam napravio od poc zice,i zadovoljan sam uskoro cu ih slikati da ih vidite,radim ih sa produzenim bocnim stranama da mogu da ih redjam jedan na drugi. Moze da se stavi 2 u vis ili 3,ili 5 . Dimenzije su 80 x 50 x 45[ d x s x v]., IMA MESTA I za lim za izdjubravanje, pojilice su mi flase zakacene za kavez izbusene pri cepu na 3-4 mesta u nivou limene posude odakle piju, ma videcete pa prokomentarisite
pozdrav koja je cijena ove mreze gdje nabavljas i ako znas dali ima negdje u bosni za kupitiOvaj kavez je predvidjen za 1 zenku srednje tezine, da se koti odhrani male do odbijanja i posle kunice prebacujes u kaveze za tov a majka ostaje u ovom kavezu i dalje. Kotilice se montiraju spolja sa bocne strane. Za kunice koji spadaju u teske ne prave se ovakvi kavezi tamo podloga mora da bude puna ili kombinovana ja ovakve nisam pravio tako da nemogu da pricam o njima a jos manje savete da delim
Kavezi gde se tove kunici su veci i naravno nemaju kotilicu
Jasle i hranilica se mogu napraviti profi a evo i kako opet kradem Megijeve slike nadam se da se nece naljutiti
Ja sam ocrtao za sada na limu ovakve hranilice treba da odnesem do ujaka da pokrivimo na stolu od cirkulara posto ja to sve rucno krivim. Nije bas pomocu stapa i kanapa treba jos po neka alatka ali nije ni daleko
Za prvu pomoc sam uzeo hranilice za granule da mi budu one velike konzerve od tunjevine i nemam problema za sada. Ne razbacuju kunici hranu jer su prilicno duboke a nikad im ne napunim do kraja nego samo do pola pa kad pojedu dospem.
Za jasla za seno privremeno sam uzeo cetvrtaste flase od Minakve life i rasekao na pola po dijagonali i odsekao dole i gore da mi ostane samo kockasti pravougaonik i dobio dvoje jasala za kunice. Izgleda sasavo ali stavarno jako malo ispadne iz toga sena a detelinu kad im dam sve pojedu nema otpada. Ne bi bilo ni sena dole nego moji kunici travu koja im se svidja nju pojedu a koja ne samo izvuku zubima isitne i puste da porpadne dole na lim za izmet. Dok detelinu ne ispustaju tako lako nego kao rezanac od spagete samo progutaju.
Evo i slika inprovizovanih jasli za seno koje ponavljam su samo privremeno resenje mada ko ne obraca paznu na izgled moze da mu posluzi i kao trajno. Ja sam se trudio da kavez lepo napravim pa cu i ovo malo hranilica i jasala pokriviti posto su mi vec na limu ocrtani.