Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

.....
pozdrav koja je cijena ove mreze gdje nabavljas i ako znas dali ima negdje u bosni za kupiti

Neznam za Bosnu, ali S.Brod ti nije daleko Metalproizvod 00385 35 282440

-mreža otvori 19x19; žica 1,5mm, širine 1m (1x cinčano) 27 kn/m2
-mreža otvori 19x19; žica 2,05mm, širine 1m (3x cinčano)70 kn/m2

1€=7,5 kn

LP

I ja sam se ubio "guglajuci" u poteri za ovakvom zicom ali slaba vajda.Na kraju cu kupiti golubarsku (okruglu).Samo sto se ona teze cisti od dlaka jer je pletena.

gdje ljudi nabavljate ovakvu zicu i imali gdje u bosni za nabaviti
Dobojlija..! Vidi na Krusama cim prodes Hifu sa lijeve strane(gledajuc iz pravca Doboja), bilo je tu te deblje punktovane zice...
Sad ne znam kako se zvalo skladiste i koje je jer tu ima kamara tih prodavnica..
Barem je bilo prosle godine...Prodavane su table 2x1 metar, tu ti je blizu, pa vidi..
pozzz

Stvarno kunići imaju dosta prostora,svjetla..i lako je za održavanje higiene ,ali ovo je moj 4. kavez koji sam napravio ali je najbolji,pera,sremac,zorke hvala na ljepim rječima,sretno

Hvala gogidj pogledacu
problem oko ciscenja ako je kavez za orijasa 120x80x60 i pod je puni u jednom cosku planiram postaviti mrezicu kako bi gnoj i ostalo padalo na lim i odlazilo dalje eh sad kolika im je mrezica potrebna(duzina sirina)ili ako ima neku sliku kako je to rijesio
jos nesto ako neko moze da mi posalje dimenzije kotilice za belgiskog orijasa i njemackog sarca

Poslednja izmena od urednika:
Hvala gogidj pogledacu
problem oko ciscenja ako je kavez za orijasa 120x80x60 i pod je puni u jednom cosku planiram postaviti mrezicu kako bi gnoj i ostalo padalo na lim i odlazilo dalje eh sad kolika im je mrezica potrebna(duzina sirina)ili ako ima neku sliku kako je to rijesio
jos nesto ako neko moze da mi posalje dimenzije kotilice za belgiskog orijasa i njemackog sarca
Sto ne probas sa podom od letvica (25x25mm~isparas od daske colare).Ostavis razmak iznedju letvica 12mm,izmet propada a nece da dobiju zuljeve.:ppozdrav:

Evo nesto sto sam najavio da cu praviti pa sam poceo konacno. Kad budem zavrsio slikam gotov
firma2013-005.jpg

@ zorke. Zaista majstorski,vidi se da si pedantan druze.Pretpostavljam da ce u onom delu gde je pun pod biti kotilica?:ppozdrav:

@ zorke. Zaista majstorski,vidi se da si pedantan druze.Pretpostavljam da ce u onom delu gde je pun pod biti kotilica?:ppozdrav:

Kaveze sto pravim namenjen je da bude za odvajanje muskih i zenskih kad im dodje vreme skakanja.Pun pod sa jedne strane sto radim namenjen je da tu stavim jasle za seno pa da im ne propada sitno seno.Posto ih povremeno hranim sa mrkvom mogu i nju ubaciti(na ostalim kavezima sto sam radio pod,celom duzinom sam ostavljo razmak,pa prilikom ubacivanja mrkve ili kore od oguljene jabuke i sl.desava se da propadne dole).

Evo nastavak ova kosa crta na gornjem kavezu sam iscrto cisto da se vidi kako ce lim da legne za klikere
koke-007.jpg

Evo jedan kunicarnik gotov za jedan dan bas od stapa i kanapa daske od paleta i resetke od starih sporeta i frizidera i kosta samo eksere
2mfgia0.jpg
2u8f81s.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Zorke mislim da je bolje što si odradio ovako nego na sprat, imaš dosta prostora, blago tebi. Dobri su ti kavezi. / zorke gde si nabavljo pojilice vidim da su dobre, ja imam žute a i ove su praktične. Da nebi bilo reklame ako hoćeš pošalji na PP

Zorke mislim da je bolje što si odradio ovako nego na sprat, imaš dosta prostora, blago tebi. Dobri su ti kavezi. / zorke gde si nabavljo pojilice vidim da su dobre, ja imam žute a i ove su praktične. Da nebi bilo reklame ako hoćeš pošalji na PP

Prakticniji su nego na sprat lakse se odrzava sve dole propada i sto je najbitnije ne zaudara.Mozda ce neko pitati sto ovolike nogare, pa da i to kazem.Nemam ogradjeno dvoriste pa da mi psi lutalice ne zapisavaju zeceve,inace svi kavezi koje imam su dignuti 1 metar od zemlje.

Nazad
Vrh