Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

@worm dobar kavez jel to za velike rase?

Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Konacno i moj kunicarnik.
U gornjim kavezima stavio sam klizna vrata da idu na gore i rostilj pod.
Na donjim kavezima se otvaraju na stranu.Donji kavezi su veci namenji za 2 zecice nisam isao rostilj pod zbog malih...
E i da dodam radio sam kaveze od vec koriscenih materijala zato izgledaju ovako starije ali inace su dobri...

Ma super,vazno da ce im biti suvo i prozracno.Ja sam slicno napravio na 3 sprata ali nisam stavljao pregrade jer ne stavljam kotilice (sirina 1.2m).

Kombinovao sam nesto posluzice.
Inace mi je u planu da napravim metalne kaveze sa podovima od zice sa odvodom za fekalije i pojilicama.
Otprilike 6komada

Vala kovao sam ga 2 dana sa burazerom.
Da nisam rasturio zamrzivac nebih imao za krov i za fekalije a od bakra sam kupio eksere i sarke.
:haha:
Bio nov zamrzivas ali sta da se radi kad je prazan kad stignu za klanje onda cu da kupim drugi.
:haha:

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam resio da pravim kaveze i jedan je skoro gotov sa 2 boksa samo jos poklopac kavez je od metala , dole zica tanka okca da prolaze fekalije , a spolja zica samo sira okca . Bice i slike kad se zgotove :)

Najbolje slikaj dok ih i radis da vidimo proces ja cu slikati sve kada budem ih radio.

@Simovic
Nije ostalo nista iskoristio koliko sam mogao ostalo otislo u sekundarne sirovine...
Trebala lova za eksere.
HHAHAHA

http://imageshack.us/photo/my-images/716/06012012349.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/692/08012012372.jpg/

Na prvoj slici je kavez bez vratanci tj. nema ni alkice za zatvaranje ni nogare takodje ni vratanca . Na drugoj slici je vec zavrsen kavez . Znaci jos ima da se pocinkuje i da se dodaju kotilice sa hranilicom i pojilicom .
Nisam stavio sve od pocetka kako sam pravio jer sam zaboravio da slikam tad , pa imam samo ove 2 slike :) pod je 12x50 mm da fekalije prolaze , dole ce da ide lim . Inace sam ja ovo sve sam napravio :ppozdrav:

Evo skoro je gotov,sam sam ga radio od A do Š....Na njega ide još dva kaveza,naravno odvajaju se svi!!!

pozdrav svima

---------- Poruka napisana u 19:30 ---------- Prethodna poruka je at 19:30 ----------

Jbg evo i slika............lol

Dobro izgleda samo jos da si napisao i dimenzije. Ovako na prvi pogled kao da su mi malo velika okca za pod.

Nazad
Vrh