Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Lepi su ovi novi kavezi, nego da pokažem moje iskorišćene.
Pod je sa razmaknutim letvama,ispod kosi lim,a na kraju oluk isto pod nagibom.Stranice nema jer je to zid. Cela širina 210 dubina 80.

Ovaj je stariji, to sad ne koristim.Cela širina 120,dubina 80.

Ovaj je čelični isto sad ne koristim, držao sam koke i njemu. 150x70x60

Pravim zimus 4 velika kaveza - 1m X 0.5 m pregradjeno na 2 - da dobijem po 2 kaveza 0.5x0.5 za srednje pasmine , ali ne kapom i stanapom nego od zice lepo , prave kaveza , sa kotilicama , pojilicama , hranilicama i svim ostalim - za malo ozbiljniji rad :)

Vozdra raja...ja planiram nabaVIti Njemačke Šarce,ali nikako da skontam kako da im kaveze napravim...prvo ću uzeti jedan par,a kasnije širiti...sad bih pristupio izgradnji kaveza,bili bi nešto na ovaj fazon
kun006.jpg

samo što bi između spratova bio razmak za tepsije i oluke,ali ne mogu da skontam gdje ugraditi hranilice,pojilice i jasle za sijeno...tražio sam slike,ali nigdje nije prikazano,pa bih zamolio nekoga ko ima ovu pasminu ili ima kaveze na ovaj fazon da postavi slike ili da mi pošalje porukom,bio bih vam puno zahvalan....Hvala i pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Tu između spratova postoji razmak i u njemu tepsije!!!

a na ovoj slici se malo vide jasle,najbolje su se pokazale one žice iz frižidera i ne treba odsjeći svaku drugu žicu(tako sam neke pokvario)nego onako na gusto da ostanu!

Tu između spratova postoji razmak i u njemu tepsije!!!

a na ovoj slici se malo vide jasle,najbolje su se pokazale one žice iz frižidera i ne treba odsjeći svaku drugu žicu(tako sam neke pokvario)nego onako na gusto da ostanu!

Ok...jesu ovo tvoji kavezi možda :D??? ovu sam sliku na netu našao,a stalno sam mislio da jasle moraju biti s vanjske strane da se pune al evo zgleda da sam pogriješio...i koje su ovdje dimenzije kaveza???i da li se mogu držati npr 2 muška zeca zajedno ili 2 ženska ako im je kavez dovoljno prostran(velik),pa kad narastu da se razdvoje ili...?

Poslednja izmena od urednika:
@krvImed Kavezi su super a sto se tice saraca treba da su malo duzi i siri pogledaj prethodne postove naces tacne dimenzije pozdrav...

@krvImed Kavezi su super a sto se tice saraca treba da su malo duzi i siri pogledaj prethodne postove naces tacne dimenzije pozdrav...
Ok...trebaju da budu 120x80x60 za veće rase, ali na većčini ovih lika mi nekako izgledaju manji ili vrata stavljaju na čeone strane tako da izađe dubina 120cm,a širina 80 cm :) pa ih slažu u baterije... i kako dobijaju šarci na kilaži??? jel ima ko iskustva s njima

Nazad
Vrh