Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Planiram da cuvam orijase dali su pop nitne dovoljno jake da drze lim na kavezima ?

Za orijase nije resetkast pod. Ako stavis resetkast pod dobijaju zuljeve 100 posto a onda si u problemu da ih zalecis a uz to dolaze i ostali problemi da nece da se pare da nece da jedu kao pre ... Ili da stavis pun pod perko celog kaveza ili da starvis 2/3 pun pod a 1/3 resetkast.

Mislim da Nena ti rece da od zamrzivaca ta plastifikacija je jako losa, lako skida u pravu je za to. Brzo ce da se skine i onda doalzi do korozije :(

Da vidite sto sam prosle godine imao dobre zeke cuvao sam 7 cenka u jednom velikom prostoru (ogradjenom delu stale) I cuvao sam 2 zekana u jednom kavezu i oni se valjda pobili i razvalili kavez nije ne cudo kad sam ga ja pravio i parili se sa svim zenkama ja ujutru kad sam ustao imam sta da vidim i tako zekani otisli u corbu a posle mesec dana zenke krenule da se pare po celoj stali ja uzeo one gajbice za voce polomio onu gornju daskicu da mogu da ulaze i stavio preko gnezda kad one mi svaki dan zakopavaju ulaz u gajbicu ja misleo da nerade ti namerno jel nece da ih cuvaku ja posle par dana proveravam gnezda ono mali slatki ko lutke ispostavilo se da su zenke namerno zakopavale ulaze kako bih zastisile mlade od drugih zenki neverovatno pametne zivotinjke i to je bio moj kunicarnik ali sad planiram da napravim prave dobre kaveze :cao::cao::cao::osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
Da li pomaze plasticni pod koji se sastavljauju a dimenzije su 30x30 ploče, a okca su oko 1,5x1,5cm

Ako nekoga zanima mogu i da postavim sliku kako to izgleda

Koga interesuje moze na pp. Slika se moze postaviti smo bez reklamiranja

zavisi koje je debljine i koliko je jak, postavi slike sa nekim opterecenjem pa da vidimo jel cemu?

Znam da je tema stapom i kanapom ali meni je bilo potrebno malo vise alata (busilica, brusilica, metar, ubodna, aparat za varenje itd) i malo vise vremena i dosta truda i nesto i ispadne od toga !
U fazi sam izrade novih kaveza zamislio sam tako da se jedan sprat sastoji od dva boxa koji se moze brzo pretvoriti u jedan mada ne planiram ali nikad se nezna dimenzija boxa je 90x60x50 D-S-V za pocetak sam napravio tri sprata (dva su gotova, treci je u fazi izrade mada mi je nestalo zice ali bice skoro) i ostale mi samo kotilice a to ce biti sledeceg meseca kad se vratim sa odmora a ako se pokazu dobro sledece godine kad budem video gde sam sada pogresio pravimo jos nekoliko spratova!
Evo i slike pa pogledajte kako to izgleda
102l6wz.jpg

2wqbeb9.jpg

Zenkica je isprobala i dala dozvolu za dalji rad
5vwwt0.jpg

I na kraju ispade ovo :
28mcpxt.jpg

Kako vam se cini da cujem komentare ?

Lepo napravljeno i zamisljeno, samo po meni je malo duboko. bice malo problema sa ciscenjem. Inace super, koju zicu si stavio za dno?

I po meni je duboko ali projekat je radjen na meru nisam imao mesta da idem u sirinu pa sam morao u dubinu ovako sa kotilicam bice sirina nepuna 2 metra a tako bi bilo nekih 2,80 sto mi je puno i nebi mogla da stane gde sam ja naumio ! Zica je precnika 1,2 mm a okca su 25 x 12mm ista je i na dnu i sa strane, samo ispod parosa postoji ojacanje tako da nebi trebalo da se savija a planiram i da stavim na pola plocu drvenu da bude kao pola tvrdi pod pola zica

zima@
:bravo: žica je dobra ali svejedno bi bilo poželjno postaviti neku dasku u jednom kutu.Ja sam imao istu takvu žicu ali sam stavljao ojačanja i po sredini boxa(velika greška)pa se to sve začepi i oksidira.Sve sam podove izmjenio,sad su dole letvice s razmakom.Za probu sam prije godinu dana u tri boksa stavio letvice i pokazale su se kao odlično riješenje pa sam sad i u ostalih 15-ak boxova stavio letve.
:osmeh: kunići su oduševljeni toliko da me jedan ovnoliki iz zahvalnosti ugrizao za prst :haha:
i to onako "momački"
pozdrav

Ja juce napravio sebi kavez :) malo prostiji al ne fali mu nista xaxa ...... Drveni kvadar oblozen zicom untra hranilica i pojilica :)
94sa60 .... i 60 visina .... poprilicno visok :)!

Za kunice da ..... imam ja slamu pa im polazem i menjam kad isprljaju :)! pa im je super ..... a i unutra su pa nema opasnosti od miseva macki i ostalog :)!

Pa za sada su u njemu Lavlja glava i jedan crni muzjak a planiram da stavim u njega ovnolike ..... kad napravim sve kaveze :)

Lepo napravljeno a koje su mu dimenzije ovako na izgled poprilican prostor. Jel to za zenke kunica ili za male.

Dosta prostora samo gde ce mokraca i izmet da odu ili mislis da se cesce cisti a podloga da bude slama ?

Nazad
Vrh