Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Ma za stranice znam da je dobra debljina zice i sirina okca,nego za pod mi je najveca muka gde da nadjem...Koja bi debljina zice bila dovoljna za pod??

Ok to,a koja je debljina zice dovoljna za pod :osmeh: Odlucio sam da cu skroz metalne kaveze i da ne razmisljam sa letvicama...Danas sam izvario metalnu konstrukciju,ostalo jos samo da se ofarba i da se ubaci pocinkovana zica,iskoro slike,cim dobijem informacije o zici...

Da kotilice se kače sa strane,otvor je 200mm, a dimenzije kotilice 400/300/400 i imaju gornji poklopac za čišćenje i pregled mladih

---------- Poruka napisana u 22:11 ---------- Prethodna poruka je at 22:01 ----------

selmoxy pa tvoji mali prijatelji baš nisu mali,svaka čast dobri su,ja sam se odlučio za panonce mada imam i jednu orijašicu
Ja imam orijasa i ukrstiti cu ga sa obicnim kunicem zecicom vidjet cemo sta ce biti na kraju...

Poslednja izmena od urednika:
Ma to su mnogo mala okca,sasvim su ok ova 12.7x50.8,a zicu sam cuo da neki stavljaju debljine 2.1 mm,samo ne znam da li je neko stavljao ovu 1.8,i kako se pokazala..

Neznam bas ali mislim da treba da bude sto deblja to bolja ,vjerovatno moze i tanja ali onda stavis sto vise poprecnih cijevi da se ne udubi ,jer metal kao materijal posle odredjenog vremena dolazi do zamora i krivi se tako da moje misljenje je da probas sam sa tim sto imas .i upres rukom onako jace vidis krivi li se ,ako se krivi dodaj jos poprecnih dok ne dobijes cvrstu podlogu ako vec nemas zicu koja je po nekim standardima ,ali da znas da i taj pod od zice isto propada i mora da se mijenja mozda cak i brze nego letvice.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Evo kako izgleda zica za pod 10 x 50 mm debljina 2.5 mm.Ako vi kazem da ova zica ima preko 30 god mislim da to sve govori.

Da,u pravu si vec duze vreme nisam je video u prodaji inace mislim da nema bolje(ja nisam video bolju).Ova je inace 5 god.redovno svakih 7 dana opaljivana plamenikom,bez ikakvih posledica (kao sto se vec i vidi).
Zaboravih da dodam,kavezi su bili 60x60 cm i za 5 god nije bilo nikakvog uleganja poda a bez dodatnog su ojacanja.

Nece se ni ulegati kad su tih dimenzija, da su kojim slucajem 120x80cm (kavezi za vece rase) to bi se ulegalo.Resetka je odlicna samo se tesko moze naci.

Moji kavezi ce biti velicine 100*60,i po potrebi ce se moci prepoloviti....a za vece rase se ne preporucuje resetka na pod zbog zuljeva!!!Ja planiram da gajim samo srednje rase,tako da resetka vrsi posao,samo jos uvek ne znam da li je debljina 1.8 dovoljna,jer tu gde sam nasao mi odgovara i cena i dimenzije okca,samo sto ne prave deblju,pa da znam da li mogu da uzimam to ili da trazim dalje??Inace letvice moraju da se menjaju max na godinu,eventualno dve,dok zica moze da traje kao sto kaze simovic 30 godina,ali i 10 da traje,msm da je sasvim dovoljno...
@mish napravio sam vec osnovu,sad trazim zicu,necu da uzimam nesto dok ne proverim da li je dobro,nije mi jos hitno da moram sve to da sredim sutra,imam vremena da nadjem dobru zicu i zavrsim stvar kako treba,da traje..

Poslednja izmena od urednika:
U knjizi ~ Roman Kopanjski - Uzgoj kunića sam procitao da je debljina zice za kaveze od 1.8 do 2.2 mm sasvim dovoljna..Nisam citao celu knjigu nego sam nasao samo taj deo o kavezima...Sad cekam da prodju praznici za vikend,pa od ponedeljka trazim zicu aktivno,hocu da zavrsim sve do Uskrsa..Videcu da nadjem deblju zicu ako nije velika razlika od ovoga sto sam ja nasao,a u krajnjem slucaju uzecu tu 1.8 pa cemo videti...

---------- Poruka napisana 07-04-12 u 12:07 ---------- Prethodna poruka je 06-04-12 at 23:37 ----------

Nasao sam sad jednu temu o zici koju sam citao ranije,ali sam je izgubio iz vida,i tu sam procitao da su stavljali 1.4 zicu za pod,tako da sada i definitivno uzimam za pod tu 1.8 12.6*50.4,a za zidove ili cu tu istu,ili cu da vidim da uzmem neku sa vecim okcima,ako bude moglo da se uzima na manje od rolne...U utorak slike gotovih kaveza :)

Za pod najmanje 3mm zica pusti ti to 1.8 mnogo je to tanko a ima da im smeta sigurno..... :D

Naravno da je bolja deblja zica,ali i ova 1,8 moze da radi rad!Samo da nije tanja...Ponavljam opet>>>Slobodno staviti neku dasku u kavez,pa nek malo gricka i odmara na njoj!!!

Kako ne grickaju,pa moji svi u improvizocanim kavezima su jeli,nema kaveza da nije izgrickan makar malo,iako sam im davao meke grancice,to su voleli vise od granula!!

Nazad
Vrh