Romanovske ovce

Sve mora biti tacno,nema nista od oka!:)I da,ovo je u idealnim uslovima gde su gubitci bilo koje vrste jednaki nuli!

rus je lepo dao princip a deki racun,pod uslovima koji su sasvim realni za ovu rasu kako god je gajili a to je 2,8 jagnjadi godisnje zalucenih,znaci sa uracunatim gubicima
sto se tice Macki na ETF-u srecom arhitektura je u istoj zgradi:)

pa koliki mu je prosek napisi mi matematika mi je slaba pola sam bosanac.evo da netrazite 1/3 2.2-2.8 1/3 2.8-3.6 i 1/3 od 7-9 jaganjaca ajde mi sad to izracunajte

Sto je najgore i ja imam bosanske krvi ali izgleda da sam pametniji (sala nema ljutnje) :haha:

Matematicki proracunato ispada negde oko 3,2-3,3 jagnjeta po jagnjenu.!

ok molim nekog sa pmf da proveri.uh koliko bi tu bilo na 10 ovaca za 10 godina::novac::

Nema sta da se proverava i sam to mozes proveriti sabri sva tri proseka od ovaca koje je slavisa neveo(starosne kategorije) i podeli sa 3.

sve je od do koji da uzmem manji ili veci i sta je sa od 7 do 9 jaganjaca

Ja sam uzimao sredinu izmedju manjeg i veceg.A to od 7 do 9 jaganjaca je po ovci na godisnjem nivou.Ako hocete mogu vam izracunati i prosek na godisnjem nivou nije problem!

ok sada samo ako smete odgovorite mi dali verujete u to ali bez ovo ono ovako onako moze odgovor i na pp jos vas par fali pa je anketa gotova.hvala

Slazem se da ne postoji univerzalnost u ovcarstvu i uz svo uvazavanje specificnosti romanov rase postoji nesto sto se zove odlika vrste i ukoliko je rom. izopstena iz tih odlika onda ona ne pripada vrsti koja se zove ovce.
Naime, u postu uvazene koleginice procitah da joj se jedno zensko grlo "parilo" 10 dana nakon jagnjenja.Ocekivao sam reakciju strucne javnosti ali posto je ona izostala ( da li slucajno ili namerno) nadjoh se u problemu.Krucijalno pitanje je da li je grlo nakon tog "parenja" ostalo gravidno ili ne?Ako nije onda to besmisleno pisanije moze da se podvede pod markentiski trik a ako jeste da li to znaci da su se granice zakona reprodukcije svojstvenog ovcama kao vrsti bitno pomerile a da mi kojima veterinarska medicina ili stocarstvo nisu profesije to neznamo?
Priblizili smo se granicnoj crti na svega 10 dana pa se plasim ,ako se ovakav trend nastavi, da cu vrlo brzo procitati da su se nekom odgajivacu vec gravidne ovce ponovo parile.

(2.4 + 3.2 + 5.3)/3 = 3.6 Stima sto sam nesto prosli put u prosecima smanjio posto nikako ne moze da se dobije tacno ali tu je.
To je napisala Marina koja kao sto je i sama rekla pocetnica u ovcarstvu i da jos mora da uci.Pre bih rekao da je videla ovna kako skace na ovcu pa je to iznela.A nije mogla znati da li je ovca ostala gravidna posto je koliko vidim skoro nabavila stado.

Ta parenja posle 10-15dana od jagnjenja smo vec apsolvirali,mozda je skocio ali da je ostala sjagnjena nema teoretske sanse..Da imam pametno dete koje cita ove postove i da me pita:'Tata,kakva je razlika izmedju romanov ovce i glodara?',ja mu ne bih znao odgovoriti.:))

Sut' ba erotika!:)

---------- Poruka napisana u 00:12 ---------- Prethodna poruka je at 00:06 ----------

I to pred detetom,sram da ih bude!:)P.S.Volim ovaj pocetnicki ovcarski optimizam,tako mi budi lepe uspomene,i zelim Vam draga koleginice puno srece u daljem radu!

Nazad
Vrh