Romanovske ovce

Nije tačno, čiste umatičene od 100 do 120E.... Pogledaj oglas iz Ljiga!!!!!

Problem je sto ove rase ima malo,vlasnik uvek zadrzava kvalitet a visak prodaje.Sad dali u tom "visku"ima i kvalitetni grla pitanje je a cena ne garantuje i kvalitet
Pozdrav!

cene u Bosni i u Srbiji i Hr nisu za poredjenje
u BIH cene na visokom nivou drze Han pijesak i Slavisa i Bosko
kvalitet imaju a ocigledno i kupce cim te cene ne spadaju...
dzaba od kvaliteta koji se moze naci u srbiji ako niko to nece da plati

У реду, нећу више писати пост за постом и користићу опцију "уреди поруку"....

Nije tačno, čiste umatičene od 100 do 120E.... Pogledaj oglas iz Ljiga!!!!!

gdje ti je taj oglas. kod nas žensko jagnje do 6 mjeseci starosti ne možeš kupiti ispod 300 eura, a dobre ovce do 500 eura po komadu.
ja sam rohana platio 300 eura i imao je oko trideset kg. a moje prve ovce sam plaćao po 300 eura u han pijesku ali starosti od 7 i 8 godina.

velimirov oglas u oglasima ovde a mozes i njega kontaktirati na pp
takve su cene u srbiji trenutno ali za malu jagnjad od 2 meseca, starija su skuplja logicno al ne mnogo vise
o 500 eura za ovcu nema ni govora...

znam ja dosta takvih sto prodaju sa papirima i kojekakvim peripetijama kad odes na kapiju da trazis jagnje za priplod, jagnje nije ispod 100-150evra do 30kg, e kad ponestane kupaca onda zovu ujaka da tera i ne pitaju za cenu... Mislim, sto je puno puno je, 500 evra za ovcu svaka cast, ne kazem da ne vredi toliko i da ne kosta uzgoj kvalitetnog grla i ako je prava genetika ali ko ce to da garantuje... Bas blizu mene ima jedan izmesano neke Romanovske sa W i ko zna cime, i ja otisao onako vise da vidim sta ima, ono boze me sacuvaj kad poce covek ovo su ciste R ovo je prava stvar sve dvoje i troje ovo da uzmes kakav W (kad se nisam srusio) a 60% krvi W, ovan sa rogovima, a od 7-8 ovaca i ne secam se tacno samo jedna dvoje doji, al one su sve od trojki ostavio i da kad sam ga cisto iz kurtoazije pitao koliko su mu jaganjci kaze pa oni su skupi ta rasa 3-4 evra al necu jos da prodajem za jedno mesec-dva, znaci tad bi bili blizu 40kg... I tako, cisto da se ljudi ne zalecu i ne bacaju pare na prazne price...

E tu je kjuc ovcarstva,a to je da treba biti psiholog,pa kad ti dodje takav kupac,ti ga lepo dobro procenis,pa ga oderes,a on jos srecan sto je kao dobro prosao jer si mu servirao pricu koju je on progutao u cugu...Takav sam ja bio kad sam 'bio mali od 20 ljeta',dodjem,slusam bajke,ne trepcem,iskesiram koliko kaze,sav radostan...dok ne progledah i shvatih neke stvari.:)
Браво Деки, одличан опис... као да себе гледам пре неколико година....Ма којих 600е, јесте да је романовска раса мање заступљена али није брате она угрожена врста. Нисам упознао Бошка али изгледа да је далеко "бољи" трговац од Славише.
Ово што рече Чиби, да има у Љигу уматичене... ако мисли на мене морам да нагласим да немам уматичену јагњад, а таква у Србији тешко да постоје што се тиче романовске расе.

Koliko ja i institut za stocarstvo znamo umaticenih sa legalnim papirima grla nema u Srbiji,prosto uvoz iz Rusije nije zaveden nigde a nista legalno nije uvezeno sa celokupnom procedurom jos uvek....

stvarno sto je skupo skupo je kvlitet je vjerovatno odlican ali netreba zaboraviti da je danas kriza i da narod nema para za takve cijene

za ekstra grlo je vredno platiti,kodmene ide 3 za klanje jedno priplodno,ljudi budite svesni da sve kosta,sto bih ja uvezao naprimer kao sto kolega miladinovic rece iz ceske po 600e a ovde prodavao po 100e,zezas se oko uvoza godinu dana i kidas svoje zivce,prvo mi svi radimo sa ovcama da bi zaradili,drugo ko je prodavao kako treba priplodno grlo treba da zna kako je,trece kad se uzme grlo treba ispunjavati sve norme u rasi,papirologija,spricanje i ostale stvari,koliko se vremena izgubi i blagodari oko tog grla i koliko to sve kosta da bih ga dao 100-150e pa pre bih davao sve na klanje nego se zezati oko priploda,razmislite malo od koliko jagnjadi ispadne jedno dobro?to sto svi prodaju u srbiji jagnjad za priplod i ono sto nije za priplod nego ako naleti neko ok ako ne naleti prodase za klanje to je druga prica

Romanov ovce u Srbiji i Rusija imaju samo zajednicko prvo slovo i nista vise. Miladinovicu imas pravo, kod nas nema umaticenih ovaca iz vec poznatih razloga, pa i cena bi morala biti u skladu sa time

260q63b.jpg
10rltv8.jpg

Evo sunca poslje kiše ali trave nigdje!!!!!!!!!!!!

Romanov ovce u Srbiji i Rusija imaju samo zajednicko prvo slovo i nista vise. Miladinovicu imas pravo, kod nas nema umaticenih ovaca iz vec poznatih razloga, pa i cena bi morala biti u skladu sa time

Ako je to tako zasto onda ovdasnji odgajivaci traze za jedinku 500 eura(jagnje)? Sta bi se desilo da neko kojim slucajem uveze Ruske ovce...onda bi jedinka isla i do 1500 eura?.Misljenja sam da se ovdje jednostavno pretjeruje je nema zdrave konkurencije,konkurencije koja bi bila utemeljena uvozom iz maticne zemlje.Za ovo sam siguran sto posto jer se zanimam odgojem pasa rase "srednjeazijski ovcar",rasom koja dolazi iz maticne zemlje Rusije.

Prijatelji ovčari!!!
Potpuno se slažem sa kolegom Petkovićem u mom dvoru je janje 100€ sa svim papirima i dokumentima za izvoz u drugu državu je oko 150€ s tim da svaki kupac može birati kupio on jedno ili 20 janjaca a uvoz iz Rusije treba ostaviti po mom mišljenju kad dođu neka bolja vrememena i kad bde manje zavrzlama oko uvoza a nadam se da će se i to skoro riješiti kao što više nije problem uvoza između HR, BIH I SRBIJE. Što znam iz vlastitog iskustva.:ppozdrav:

Nazad
Vrh