Romanovske ovce

@smicko prijatelju,rekao sam ti kako ih hranim ako neverujes mozes doci kad god hoces i u 2 sata ujutru da vidis sta je ispred njih.Hrana je vrhunska.
Vagacu ih za koji dan.

Prvo Sika ovčice su super po mojoj procjeni i sigurno ih možeš pustiti ovnu!
Što se tiče uvaženog kolege Petrova za ženske je ok kilaža a možda muški u mutnoj slici ima 35-37kg,i molim da me ne svatite pogrešno Romanove ovce se razvijaju sve do trećeg janjenja tako da nije potrebno čekati "maksimum" razvijenosti kod šilježice.Normalno to je samo moje skromno mišljenje!I još da podatci kažu da je Romanova zrela za pripust sa 5-8 mj. naravno sve zavisi o više faktora a naj važniji je kako se hrani janjce ali i ovce cijelo njihovo reproduktivno razdoblje!:ppozdrav:

Боље немој пуштати пре десет месеци ако хоћеш добру овцу која може добро одхранити јагњад.Ја сам правио такве грешке. И питање за оне који процењују тежину непознатих грла са слике, како успевете да одредите килажу? На основу чега кад немате са чиме да упоредите?

Mislim da @sika neće izdržati do 10 meseci, jer svaki čovek koji počinje želi da što pre uveliča svoje stado

Poslednja izmena:
Siko meni to što ti radiš više liči na tov nego na odgoj kvalitetnog priplodnog materijala, moraćeš ti njih da uobročiš

samo hrani i cekaj bar jos 2 meseca i onda ih pusti,lepse se razviju i veca je verovatnoca da dobijes veliko leglo vec u prvom jagnjenju

259ep14.jpg
[/IMG] Jagnjad mog prijatelja stara 5,5meseci, desno mesanac (sjenicka-romanov) levo romanov razlika 15-estak kg.Nisu forsirani sa hranom (pasa-seno-malo ovsa)) iako su za prodaju Umalo da zaboravim romanov 30kg. Pozdrav.

5prj4m.jpg
[/IMG Vidim i ja?.zamolicu ga da posalje jos slika (da se bolje vidi) Pozdrav.
ps. Slike sam prebacio sa telefona gde se i ne vidi.

Poslednja izmena:
Posto ih nema puno kod nas moglo bi ici od 200 do 300e zavisi od krvne linije i eksterijera ja sam proletos prodo odraslog solidnog ovna za 250 bez problema mogao je otici i za 300 ali mi je u pitanju bio dobar drugar pa je cena bila s popustom.

Klikni na sliku pa će se bolje vidjeti.
Bio je to čistokrvni romanovski ovan koji je trebao da traje bar još jednu godinu, ali je teško povrijeđen u dvoboju sa rogonjom i ostao neplodan. Danas je otišao pod nož.

Nazad
Vrh