Romanovske ovce

zdravo svima
dali neko zna sta je sa slavisom i dali ima neko njegov broj da mi posalje
veliki pozdrav svima

Danas trampio moju staru ovcu za ovo jagnje od prijatelja.
11t3a1c.jpg
[/IMG]

lepa cena,toliko kosta grlo da se uveze iz ceske sa svim peripetijama i iste starosti
ako ima slika podeli sa nama druze

smicko koje su seve rase ovaca zastupljene na ''sajmu''? verujem da je kvalitet romanovski bio ok jer vecinom izlazu ljudi koji su redovni izlagaci i imaju kvalitet, dok je kvalitet ostalih rasa blago govoreci katastrofalan, bar je bio predhodnih godina. da nije cena od 600 eura mozda malo velika?

witemberg, pramenka, slovenka. Za drugog izlagača romanovske ne znam ko je. a ja sam razgovarao sa slavišom i tu sam upoznao boška pilića, a cjena je ta, to nisam izmislio. Što se tiče kvaliteta drugih ovaca W je imao dobre primjerke jedan ovan po mojoj dobroj procjeni imao je preko 100

ma znam da nisi izmislio cenu, nego konstatujem da je ta cena malo poveca ako gledamo nas budzet. do sada je na ''sajmu'' bio ok kvalitet Romanovski zaslugom odgajivaca koji su je uvezli, pre svega Slavisi i jos par ljudi, a W nije niko zvanicno uvozio, a ni ostale rase zato je kvalitet ocajan. ja se nadam da cu do petka moci da se organizujem da odem kuci i da posetim sajam. pozdrav

Ma ljudi,verovatno 600eura kosta cela kolekcija od 5zenki+ovan?!
vidi Dejane, ta rasa je malo zastupljena, onaj ko je uvezao naravno da ce drzati cenu, trziste je veliko tu je Srbija koja takodje kuburi sa kvalitetom Romanovske, tu je i Hrvatska. Dosta ljudi nije upoznato sa rasama ovaca pa cuju da postoji ovca koja jagnji petero jagnjadi, uz to nije velika pa sa pramenkom daje jagnjad dosta slicna pramenki, znaci zagarantovana prodaja jagnajdi bez bojazni da ce neko na pijaci da zapitkuje, dali je to w pa eto culu su da meso w ili idf ili bilo koje druge rase ne valja. jednostavno odgovara odgajivacima, jos kada cuju za plodnost veruj da ima ljudi koji ce da daju tih 600 eura za jagnje

E to je posao brale,bato,svaka cast,kapa dole...kad on proda 6 komada i uzme lovu kao ja za 30jagnjadi od po 40kg...Mislim da takvi kupci postoje,ali su retkost,pogotovo u ovoj godini i godinama koje dolaze.

pa postoje druze, nadje se neko kome tako dodje u glavu i ode kupi jagnje, dovoljna su dvojica, trojica u toku godine da odu da kupe po jedno jagne i taj odgajivac ima da peva. ma vec zamislim tog kupca i njegovo razmisljanje, ona jagnji 5 jagnjadi, neka ih prodam po 50 eura, ono mi se u drugom jagnjenju isplati..... i ode i da tri svoje plate za jedno jagnje, veruj da ima takvih, jednostavno ima ljudi koji tako razmisljaju.

E tu je kjuc ovcarstva,a to je da treba biti psiholog,pa kad ti dodje takav kupac,ti ga lepo dobro procenis,pa ga oderes,a on jos srecan sto je kao dobro prosao jer si mu servirao pricu koju je on progutao u cugu...Takav sam ja bio kad sam 'bio mali od 20 ljeta',dodjem,slusam bajke,ne trepcem,iskesiram koliko kaze,sav radostan...dok ne progledah i shvatih neke stvari.:)

E tu je kjuc ovcarstva,a to je da treba biti psiholog,pa kad ti dodje takav kupac,ti ga lepo dobro procenis,pa ga oderes,a on jos srecan sto je kao dobro prosao jer si mu servirao pricu koju je on progutao u cugu...Takav sam ja bio kad sam 'bio mali od 20 ljeta',dodjem,slusam bajke,ne trepcem,iskesiram koliko kaze,sav radostan...dok ne progledah i shvatih neke stvari.:)
Bravo, u vecini slucajeva robu ne prodaje kvalitet nego sposobnost prodavca da je servira

Naš kolega @velimir je poslovao sa Slavišom i kupio muško jagnje koje ga je koštalo dok je stiglo do njega 360 evrova, malo li je?

po meni za kvalitetno jagnje za priplod ne treba stedeti, ali do odredjene granice,po meni ok je dati dvoje jagnjadi za klanje za jedno priplodno jagnje. posto je ova rasa malo zastupljena i tesko se dolazi do kvalitetnog priplodnog materijala 360 eura je puno, ali moze se preziveti

I po meni je to neka realna cena dva za klanje= jedno za priplod što u većini slučajeva i jeste tako jedino ako naletiš na neku priču o ekstra kvalitetu a sam nisi u toku

Nazad
Vrh