Romanovske ovce

Velimire pohvale za stado :bravo:
ali grdnja za jasle, ti mora da jako lako pripremas hranu kad se ovako razbacujes senom u sred leta

Јесте Миљко, у праву си, хвала на критици и похвали. Тај део оваца је код мојих оца и мајке. Због недостатка простора су тамо а надам се идуће године премештам на сталну локацију. Мада и код мене нису сјајне јасле али исто тако привремено... ако икако може да се узме у обзир као добар изговор. Поздрав...

Pošto nema posebne teme za čišćenje farme ja sam bila slobodna da pokažem ovdje!
25jbbef.jpg
xd8ahj.jpg

Koliku bi trebalo kilažu da ima jagnje romanovske da bi se pripatilo i koliko treba da je staro

Ove moje ovcice sve zivo polomise da dodju do ovna a imaju tek 6 meseci.A ja se uzinatijo necu da ih pustim pre 8-9 meseci pa to ti je.Bice slicica sutra. :)

Hranim ih kao bogove(non stop je pred njima jecam-kukuruz-ovas i lucerka) debele su kao sir,to sam rekao svoju procenu mada mozda sam pogresio,evo slika pa prosudite sami.
Evo ovnica,slika je mnoooooooooooooogo losa slikao sam telefonom a nisam imao vremena da ga izvodim napolje posto je odvojen od ovcica.

A evo i ovcica:

Trenutno imam samo njih troje (tek sam poceo),u planu je da do nove godine kupim jos 5 komada,ali to nista nije sigurno.

jako dobro izgledaju mada po meni ovcice imaju 27 gk a ovnic 32 od prilik trebali bi motda i vise ovcice ja nebi pustao u parenje dok ne budu imale vise od 40kg:ppozdrav:

Nazad
Vrh