Šunke i slanine.Sta dimis??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šunke i slanine.Sta dimis??
Ne smeta. Samo nemoj baš ceo dan da ložiš kad su ovako topli dani osim ako nemaš spoljno ložište jer hoće da digne temperaturu mesa na kritičnu. Ja ovih toplijih dana krnem da ložim otprilike u ovo vreme (5-6) kad zaladi pa tamo do nekih 12- 1h. Po mom mišljenju sve ispod 6 sati dima je prekratko.Koliko sati dima imate po jednom danu dimljenja? Ja sam obično dimio od ujutru do dok se ne smrači (znači max 8-10 sati), pa onda dan pauze pa novo dimljenje. Sad sam uveče dodao piljevine na žeravicu i ostavio preko noći. Šacujem da je bilo bar 20 sati neprekidnog dima. Ne znam može li to da nešto smeta, da nastavim sa tom praksom ili da radim kao i do sad?
Ne ložim u pušnici, tj. nemam plamen u pušnici, samo dim.Ne smeta. Samo nemoj baš ceo dan da ložiš kad su ovako topli dani osim ako nemaš spoljno ložište jer hoće da digne temperaturu mesa na kritičnu. Ja ovih toplijih dana krnem da ložim otprilike u ovo vreme (5-6) kad zaladi pa tamo do nekih 12- 1h. Po mom mišljenju sve ispod 6 sati dima je prekratko.

Ovdje se zvao kulen ono sto je u slijepom crijevu ili kulenjaci i to treba da se prodimi i susi u pusnicama ,tavanima itd. od 11 mjeseca kad je svinjokolja pa do 7 mjeseca naredne godine i onda se jede u zetvi psenice, to je kulen , ostalo brzopotezno susenje i sviranje k... odnosno kobasice raznoih kalibaraOstavljamo i dalje, 60 dana od klanja a kulenu treba 90tak dana da bude kako treba.
Ako je fermentacija kobaja bila dobra neće mu toplo vreme ništa smetati, a opet u protivnom džaba i zamrzivač....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Svinjsko debelo crevo (kular) - kulen.Ovdje se zvao kulen ono sto je u slijepom crijevu ili kulenjaci i to treba da se prodimi i susi u pusnicama ,tavanima itd. od 11 mjeseca kad je svinjokolja pa do 7 mjeseca naredne godine i onda se jede u zetvi psenice, to je kulen , ostalo brzopotezno susenje i sviranje k... odnosno kobasice raznoih kalibara![]()
Ovo potpisujem , mada se i kod nas odomaćio običaj da se malo ljuča kobasica zove kulen .Ovdje se zvao kulen ono sto je u slijepom crijevu ili kulenjaci i to treba da se prodimi i susi u pusnicama ,tavanima itd. od 11 mjeseca kad je svinjokolja pa do 7 mjeseca naredne godine i onda se jede u zetvi psenice, to je kulen , ostalo brzopotezno susenje i sviranje k... odnosno kobasice raznoih kalibara![]()