Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas mi dosadno , pa da se malko zabavim sa glupim pitanjima.Dimiti meso tokom minus temperature, da ili ne ?
Nekoliko ljudi mi reklo da se to ne radi, jer nema efekta, dim samo sklizne sa mesa i da treba cekati bar temperaturu oko 0 ili +
Navodno ne bi trebalo. E sad ako naložiš bolje temperatura u sušari će biti sigurno u plusu ako je napolju oko nule. tako da moje mišljenje je da može ako su blagi mrazovi tokom noći i oko nule danju. E sad biće hladna noć, meso će da se stegne. Sutra npr. mislim da ne vredi da dimiš.Dimiti meso tokom minus temperature, da ili ne ?
Nekoliko ljudi mi reklo da se to ne radi, jer nema efekta, dim samo sklizne sa mesa i da treba cekati bar temperaturu oko 0 ili +
Nije idealno, ali koliko ja kontam nije loše da se naloži, ali neka baš tiha vatra kako bi isušila vazduh, ali da ne digne mnogo temperaturu.ја сам сад у збуну,већ неколико година организујем сушење и димљење меса,кад су минуси.Значи,да је напољу 10 у плусу,а по могућству и магла онда је идеално?или?
Jesu se stegle baš dobro. I ja imam utisak da nema nekog smisla sad ložiti neka ih ovako pa šta im Bog daVerovatno su se zaledile, ne diraj ništa dok se ne otkrave.
I moje sve stoji usoljeno od 30.12. Nisam ga čak ni prepakovao i prosyo oni tečnost što obično radim, verovatno ću danas. A u mom kraju retko ko i retko ko i prosips onu sukrvicu ali ja prosipam obično treći-četvrti dan. I ja ću dizati tako oko 15.01.Javlljaju od utorka srede toplije vreme, tad sam planirao da dignem slaninu i sunke a do tad nek stoji u salamuru
Ako je zaledilo nemoj da ložiš, najgore što možeš da uradiš pogotovo za kobasice je da naglo zagreješ pa da krenu da vlaže, rizikuješI ja sam u nediumici, napravio sam kobasicu 1.januara i okačio, bilo je hladno, 3.januara sam malo dimio (ne ceo dan) i 5. Januara isto tako sad je u sušari -3, -4C, da li treba malo naložiti da ugreje i nadimi ili netreba ništa po ovom mrazu? Može li biti nešto loše po kobasice?
Mrazić od -14?Baš me zanima kako eskimi ili recimo nordijski narodi dime meso.
Jel vi to dimite/držite meso pod vedrim nebom kada je od jednog mrazića smzlo skroz?
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne, greška, kolega obrnuo brojeve: mrazić -41 kod eskima.Mrazić od -14?