Recepti kulena, kobasice, švargle...

Moguće da je pomešana sa slatkom da bi dobio lepšu boju pa može toliko inače bi bilo veselo.

a sunce ti pa na to nisam ni mislio :bravo::spavam::haha:

- - - - - - - - - -

a možda su usavršili nove sorte cikle od koje ne bude oporo

Evo ga i moj,mislim kulen,prošlogodišnji.
2,5 % soli(samo Tuzlanska) ljute paprike s' venca odšakativnom metodom,2 jelovne kašike mlevenog šećera na 10 kg. mase.Amin
288mt7s.jpg

Najlepši je kad' dodje prvi paradajz iz bašče.
Ne mogu da pronadjem tvoj recept pa ako hoces ponovi ga. Gde je ovaj lepi primerak proveo godinu?

@coci064 Svinjsko meso isključivo od buta isečem na froncle i ubacim 2,5% soli.Ostavim da prenoći,sutradan ga meljem i ubacim 2-3 jelovne kašike mlevenog šećera na 10 kg. mase i ljutu papriku s' venca- odšakativno.Izmešam i ostavim koji sat da odstoji.Zatim probam pa ako treba dodam još paprike. Sutradan ga punim.
Papriku s' venca spremim tako što je prvo očistim od peteljke i pregledam da nije koja budjava iznutra,jer hoće da se desi da je spolja lepa a unutra budjoni.Onda je prelijem vrelom vodom i ostavim koji sat da odmekša i izadje što više semenki. Zatim je sameljem na najsitniju rešetku.
@frenky Šalimo se malo,ne mo se ljutiš.

cilj vezanja kulina ili po malo modernijem mrežice nije samo da "ne otpadne"nago da ga čitavo vreme sušenja steže .rade na dva različita sistema mrežica je gumena i stalno ga tiska dok vezanjem špaga ili ti kanap pod uticajem težine kulina sam sebe steže ukoliko je pravilno povezan

jest kolega nije baš toliko jaka ali je dosadna gnjeca ga svaki dan 24 sata i kad se skuplja mrežica se skuplja zajedno sa njim.uzmi za probu navuci si na nogu mrežicu i ostavi je 3 dana da je ne skidaš pa poslije javi kako noga izgleda

Nazad
Vrh