talianu
Član
Janjilac koliko si platio motor sa reduktorom,našao sam jedan na tavanu pa imam ponudu da ga prodam ,ne znam koliko da tražim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U cemu je razlika izmedju salamure i usoljene vode?Od prosle godine ne drzimo klasicno usoljeno u salamuri. Sada drzimo u usoljenoj vodi 7-8 dana, cedimo I kacimo za susenje.
Postovanje nista manje... Kod nas salamura je mesavina vode i soli s tim da neko sve to i prokuva. O dodavanju bilo kojih od gore navedenih zacina ni rec.Postovanje kolege forumasi!
@coci064 - u nekim krajevima salamurom zovu i vodu koja je samo usoljena, ali razlika postoji. Salamura u osnovi jeste usoljena voda ali u koju se dodaju zacini: beli luk, crni luk, lovorov list, biber u zrnu (crni, beli), tucana paprika, ruzmarin, kleka... varijacije su brojne. Uz to, salamura bi po dodatku soli i zacina trebala kratko da se prokuva (da zacini brze puste svoje arome), potom da se ohladi i onda je hladnu sipati preko mesa. Kad meso stoji u salamuri ono pored soli u sebe upija i arome zacina koji su u salamuri prisutni, sto mu daje malo interesantniji smek i ukus. Mada, moje je licno misljenje da ako imate prirodno svinjce - odhranjeno bez koncetrata, hormona i kojekakvih antibiotika, onda mu sem soli nista drugo i ne treba.