Recepti kulena, kobasice, švargle...

Vladale ima recept koji je postavio Nikola iz Dobanovaca,strana dal 36-39,ekstra recept po tom receptu pravim i ja vec par dana i mogu reci da je cajna bolja od kupovne.Sve pohvale Nikoli sto je podelio sa nama recept.:ppozdrav:

Zasto paprika izgubi ljutinu kad kulen sazre? Dok je sirov bude ljut, a kad stigne da se jede od ljutine nista.

Kad stavljate tucanu ljutu papriku koliko stavljate i jel mora biti bas sitna? Ona pretpostavljam manje gubi na ljutini vremenom.

Danas kobaje dobile prekomandu,na blagu promaju.
34ycoeg.jpg

Ljusha, u cemu je tajna kod ovog tvog kulena? Jel mu bajes? :osmeh:
Ja mislim, da po izgledu, ne moze bolje od ovoga. Obzirom da ti doziras zacine odsakativno i iz iskustva, valjda je i ukus u skladu sa izgledom, vrhunski.
P.S. Jos kada bi dao kompletan recept sa detaljnim postupkom (makar i na PP :osmeh:), gde bi meni, Sumadincu bio kraj. Pocrkali bi ovi moji lovci od zavisti.

@jagnjilac Napisao sam kompletan recept na 98 strani,veruj mi to je to.Nema šta tu da se krije,a i zašto bi.
Možda bi' dodao da prilikom punjenja mora biti dooobro nabijen,tvrd,da ne kažem kao .... :osmeh:ponekad mi i pukne crevo prilikom punjenja,al .ebeš par komada creva.
Od drva koristim šljivu i bukovu piljevinu,i to je to.:ppozdrav:

Nazad
Vrh