Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ja svake godine pravim 3 vrste kobasica jedna bude čista svinjska, jedna sa svinjetinom i govedinom, a jedna sa svinjetinom i divljim veprom, ove od divljeg vepra su po meni najbolje, to pravim za sebe jer moji ne vole ljuto, bio neki dan kod jednog coveka koji prodaje kulen, naime njih 20 su taj dan zaklali 36 komada od 180-220kg, i meso za kulenje stave po stolu ali ga ne izmelju, i papriku i sve zacine stave po takvom mesu i ostave da stoji jednu cijelu noc, i onda iduce jutro to meso melju tako, kada ga samelju on zna na tu kilazu mesa koliko jos mora dodat cega, ljetos sam jeo njegov kulen ono je savršeno !

Tako sam i ja u Novom Sadu gledao da rade, začine pomešaju u malo vode i isečeno meso kao slanina kad se topi uvaljaju u to i ostave da upije, pa posle melju.

Ja bi one kulenove na pola preseko, ipak dva su dva a i svakako ne mogu da stanu u zamrzivač,
@kiraj
koje meso stavljaš u ćevap?
Ova tri kulena će se brzo potrošiti,ostali su upola manji.
Pošto više ne radim sa noževima ,ne znam koje je meso u ćevape.Ako Ralekiraj čita ,neka odgovori.

Gde stavljate kulen posle susenja.Kod mene ide u zamrzivac ali nije to to.Citao sam da su pre stavljali u mekinje.

Moj pokojni deda iz Ruskog Sela uvek skuoljao pepeo od kukuruzovine i u taj pepeo stavljena sunka dimljena to je strava od ukusa nazalost kod nas vise to nema

@North ARMY Nemoj stavljati meso u novine,jer slova na novinama sadrže olovo.Stavi u papirni džak.
Što se tiče šunke,ja je ubacim u papirni dzak,koji vežem kanapom oko kuke.I mož je držati gde oš.

@North ARMY Nemoj stavljati meso u novine,jer slova na novinama sadrže olovo.Stavi u papirni džak.
Što se tiče šunke,ja je ubacim u papirni dzak,koji vežem kanapom oko kuke.I mož je držati gde oš.

Ali se dzak izbusi na sitno da ima vazduha a da muva ne moze da udje. Naj bolje iglom pletacom.

Nazad
Vrh