Recepti kulena, kobasice, švargle...

evo jos jedan recept za kulen
7,5 kg biranog svinskog mesa
1 kg juneceg buta
1 kg konjskog buta
0,5 kg ledjne slanine
300g soli
50g crnog bibera
120g ljute mlevene paprike
80 g slatke mlevene paprike
1 dl ruma
1 supenu kasiku secera
2 cesnja belog luka
ohladiti meso i samleti na krupniju sito,ohladjenu slaninu iseckati na kockice 5X5mm
dodati zacine
prmesiti i ostaviti da otstoji 12-16h ponovo se promesi i puni u debela creva i zatim
na dim 2~3 dana pa na promaju
''voditi racuna da se nepresusi''

Treba neki gosti da mi stignu pa ručak i sve ostalo pa onda malo u obilazak a inače meni je kobasicijada svaki dan, gledam je svake godine a pravo da ti kažem duva malo košava pa mi se i ne izlazi napolje.

Molba za pomoc!
U prilici sam, da mi jedan prijatelj donese iz Ceske masinu za mlevenje Porkert #32 (95 eur). Na njoj je sajbna od 4.5mm. Koje jos sajbne da uzmem, posto mi treba za kobasicu i kulen a namera mi je sa njom i da punim a ne sa topom.
Uzmi 8 i 10
8 za kobasicu a 10 za kulen,mada može za kulen i 8 kako ko voli.

Nije to Soborski,ovo je kulen iz ovog kraja:ppozdrav:
2ro53fa.jpg
[/IMG]
b5i6vp.jpg
[/IMG]
1p8mrr.jpg
[/IMG]

dorel - Dali ti ovu pušnicu čuvaš celu noć , pa se u međuvremenu malo javiš na forum ..??
Hahaha... ja zivim u Alberti Kanada. 8 sati razlika!
Zato kazem "sirotinjski" od pola svinje sam sve zadimio. Prosle nedelje sam kupio celu svinju koja ja na moje cudjenje jeftinija nego u Srbiji!!! 150 dolara svince od oko 120kg! dolar je oko 85 dinara. To je cena za zivu svinju, inace zaklana i ociscena je dosta skuplja. Ja i moj drugar Slovenac kojeg sam ovde upoznao krenuli da se prisetimo zimskih carolija od kuce :svinja:
@frenky Hvala, pravo malo blago za nas ovde :ppozdrav:
Pozzzz.....

Jer svinče hranjeno sa GMO hranom ili organskom? Jer ima tu velike razlike u ceni
Nema ovde kukuruza hahaha.... suvise hladno! A jecam i psenica nisu GMO ovde jer ljudi seju svoje seme. Sa male farme je licno sam ga upucao pa zaklao! Inace na velikim farmama nece da ti prodaju svinju tek tako, i ako ti prodaju moras zivu da je nosis! A na velikim farmama moze da bude GMO jer hrane koncentratom...
Sve u svemu coveka koji mi je prodao znam licno tako da je sve super. Nije ovde kao u americi sa GMO. Inace super meso, a ono iz prodavnice smrdi kao svinjac, to je uglavnom uvezeno iz amerike!

Poslednja izmena:
Druze...jedno pitanje,dali se moze dobiti recept od ove tri stvari sto su ti na slici,
Kulen,barena vesalica i novosadska salama,ako nije tajna,kako si ih spremao,kolikondimio i sledeci potez...
hvala unapred
Goran Vasilijevic

- - - - - - - - - -

Druze...jedno pitanje,dali se moze dobiti recept od ove tri stvari sto su ti na slici,
Kulen,barena vesalica i novosadska salama,ako nije tajna,kako si ih spremao,kolikondimio i sledeci potez...
hvala unapred
Goran Vasilijevic

Jedno pitanje,kako dobijate da vam kobasice budu tvrde nakon susenja,neki kazu da se drzi na mraz,ja drzao i opet su meke?Hvala unapred

Nazad
Vrh