Recepti kulena, kobasice, švargle...

@Picok, samo ti poslusaj Kisa,jos dodaj ovo sto sam ja pisao i ima da ti svi u selu zavide.
Paprika nesme da ti predje 3%. Najbolje da je 2.5%.

Budem probal ove godine tak napraviti kak ste mi rekli; kolko stavljate bijelog luka i kima? Znači kolko bi bilo najbolje čega staviti na 10 kg mesa? ako može ko odgovoriti, pošto sam neiskusan pa bi vas molil ako more ko od vas koji imate više iskustva u tome odg.? malo sam dosadan, ali moram pitat kad neznam, odnosno tek sam početnik u tim stvarima, pa bolje da pitam nego da mi se ponovi ko lani?
Hvala unaprijed!

2.5% paprika
1.8% so
velika kasika gnjecenog belog luka
velika kasika kim
Ovo je na 10kg mlevenog mesa.
------------------------------------
Moji ovogodisnji proizvodi: kulen, barena vesalica i novosadska salama.
img3544.jpg

Poslednja izmena:
@Picok
Moja preporuka ti je da ne stavljaš beli luk u kulen.
Ja bi pre stavio tekutova nego belog luka.:osmeh:

@ljusha, ovaj recept je star 250 godina. Ako jos nisi znao cak je i brendiran u Srbiji. Backi Petrovac je poznat u celom svetu po kulenu u koji se pravi na ovaj nacin. Reci mi po cemu je poznat Lacarak?
@dulebdp tu nema nikakve tajne, kupis u Novom Sadu gotovu smesu, kad napunis, sutradan stavis u rernu na pet sati na 70 stepeni, ispod tepsija sa vodom i to je to.

Poslednja izmena:
@ljusha, ovaj recept je star 250 godina. Ako jos nisi znao cak je i brendiran u Srbiji. Backi Petrovac je poznat u celom svetu po kulenu u koji se pravi na ovaj nacin. Reci mi po cemu je poznat Lacarak?
Kod nas još od cara Maksimijana se ne stavlja beli luk.
Laćarak je poznat po tome što ima najlošiji put u glavnoj ulici u Sremu, a možda i šire.

Poslednja izmena:
Danas sam jeo neki sudzuk domaci pravljen ,ne da je stvar cova ga potrefio svaka mu cast.

Da kad je partizanima bilo najteze u ratu, kad su se najeli sunke a nemci zauzeli bunar .:osmeh:

Koje bi po Vama, trebali posedovati sajbne (sa kojim otvorima) da bi se pokrile sve potrebe za mlevenjem, pa i za punjenje kobasice i kulena, ako se to radi masinom a ne topom?

Koje bi po Vama, trebali posedovati sajbne (sa kojim otvorima) da bi se pokrile sve potrebe za mlevenjem, pa i za punjenje kobasice i kulena, ako se to radi masinom a ne topom?

Molba za pomoc!
U prilici sam, da mi jedan prijatelj donese iz Ceske masinu za mlevenje Porkert #32 (95 eur). Na njoj je sajbna od 4.5mm. Koje jos sajbne da uzmem, posto mi treba za kobasicu i kulen a namera mi je sa njom i da punim a ne sa topom.

Nazad
Vrh