KishRobert
Prijatelj Foruma
Pored mraza,moraju i obavezno na nekoj promaji.
Ne,nekoj jakoj ali da se "suse" bolje.
Ne,nekoj jakoj ali da se "suse" bolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa male farme je licno sam ga upucao pa zaklao...
Pozzz... Bezec!Ehej,pozdrav,druze moj...jel tamo ova procedura standardna kad odes da zakoljes svinju ili si i u ovom slučaju hteo da se setis zimskih čarolija od kuće ?
Slike i recept sutra.
Dotle:
pilece meso sve sto se moze skinuti sa kosti .Uglavnom karabatak i belo meso+ koza sa istih i masnoca ako pile poseduje.
Recept zacina i soli isto kao svinjska samo se meso sitnije melje.Ja zbog dece koristim manje aleve, manje bobera i manje soli. Znaci probas da bude ukusno. Beli luk mi je problem ove godine jer nemam svez nego samo u granulama pa ne znam kolicinu. Znaci i to sam odoka na probu .
Sve ovo vec duze funkcionise posto ukupna kolicina mesa bude 20-30 kg pa nije problem ako i ne uspe kao predhodna tura! nekoliko puta godisnje ponavljamo
Kad u zamrzivacu primetim da je kolicina opala ja narucim pilice... i na posao.
Za rostilj je lepse kad su masnije a za kuvane kobaje lepse posnije.
Za degustaciju
probao sam puno recepata ali sam dosao do meni najboljeg.Glavu pez podvoljka iscepanu , srce i jezik kuvam u slanoj vodi dok se meso sa kostiju ne odvoji.Izvadim iz kazana i otkostm i malo isecem.Uposeban lonac kuvam kozuru sa vodom koju ne solim .Od glave izaberem najlepse meso i slaninu i isecem na kocke 1 puta1 cm kao i srce i jezik a kuvanu kozu po duzini a jedan deo sameljem.Tosve zamesam kad dodam so ,biber ,ljutu i slatku papriku i beli gnjecen ili sitno samleven luk.U to sve dodm tecnost gde se kuvala kozura i zamesam .Ako ide u plasticno crevo treba da je normalno slano a ako u prirodno koje se bari onda mora biti preslano.Ja to punim u kate ili slepo svinjsko crevi ,vezem i onda barim 20 min na 70 Celz.Izvadim i stavljam u hladu vodu jedan min a poslr izbockam iglom i pritisnem daskom i opet malo izbockam.Sledeci dan jedi ili na dim sa kobasicama.Moze u pusnici biti i mesec dana .U KATE punim jer su prakticnije i malo se podeli kad imas vecu svinjokolju .PRIJATOVolila bi znati kako pravite svarglu?