Recepti kulena, kobasice, švargle...

Matori kad god sece i pakuje, kao da je na izlozbi, obavezno trazi da se slika za arhivu :osmeh:
Evo jedna iz drugog ugla
2efhit3.jpg
vec mi ide voda na usta... a kasno je da se ide da jede. i ja imam isto to u friziseru....mmmmmmmmmmmmmmmmmmm bas sam gladan...

Mi kao zivotinje, cim zahladni po instinktu radimo :osmeh:
radjena samo domaca crvena malo ljuca, ostalo sve u zamrzivac.
attachment.php

stric i sinovac
attachment.php

sutra susenje.
attachment.php

cvarci izvrsni...
attachment.php

Poslednja izmena:
Jedno pitanje,kako operete svinjska creva za pravljenje kulena,samo vodom ili koristite neko sredstvo da malo izgube miris?

prvo se dobro opere vodom i sastruže koliko može onda se stavi u vodi limun ili sirće i nasjecka bijeli i crveni luk i ostavi da odstoji da se ublaži miris crijeva

Čvarke si fenomenalno napravio. Koja je procedura za takav kvalitet?
Cvarke nikad nisam topio to mama radi, al znam ponesto. prvo ih treba podjednako seci, pa sto duze topiti u tucanom bakracu, kako se tope tako odvadjivati mast i na kraju ih ostaviti da se prze u malo masti onda budu hrskavi, kad ih vadimo idu pod presu da bi dodatno ocedili od masti, i to je ceo proces.

- - - - - - - - - -

Najavljuju toplije vreme morace u zamrzivac da se strpaju, kako bi im godilo jedno 2 mraza :)) neka pojesce sve to oranje i ako je neko u prolazu neka svrati da proba, dobre su :ppozdrav:
attachment.php

Da li se isplati na masinu 8 ugrađivati motor i da li se može ugraditi motor od veš mašine, ima li dovoljno snage?
Koji su najbolji obrtaji za mljevenje mesa?
MAšina mi treba samo za vlastite potrebe do 50 kg godisnje.
Inače mašina je sa onim "običnim" držačem za sto koji se odozdo privija.

neznam za osmicu, ja sam na 22 ugradio motor odmesalice,sa prenosom tj.remenicomod bubnja vesmasine koji sam ugradio u osovinu masine, sve ucvrstiona dasku i meljem za svje porebe bez problema,

Pa tako sam i ja misli.
Nista mi ne treba specijalno sada. Pošto imam dobru staru mašinu za meso, motor od mašine remenje ostalo mi nije nei problem da napravim čak šta više jedan kišni dan fino da se zanimam, samo nisam siguran koliko taj motor ima snage.

Na 8-micu ili vecu masinu bi trebao ovakav reduktor, i onda bi mogao i motor od ves masine.
Ja sam ovo kupio za 30€ i kod mene lepo radi. Ima i sa druge strane i prikljucak za pogon nekih drugih uredjaja.

Na 8-micu ili vecu masinu bi trebao ovakav reduktor, i onda bi mogao i motor od ves masine.
Ja sam ovo kupio za 30€ i kod mene lepo radi. Ima i sa druge strane i prikljucak za pogon nekih drugih uredjaja.

Gdje ovo može da se kupi?
Da li je ovo nešto kinesko ili je kvalitetna stvar?
Da li u tom slučaju moram da pravim onaj ležaj na mašini (znači prije reduktora) ili ovim rješavam sve?

Kod mene je ovo na 20-tki. I masina i ovaj reduktor su usrafljeni za plocu od blazujke. Znaci ne treba ti nista, samo ovo nataknes mesto rucke.
Ako ne nadjes nigde, ja bih mogao pitati coveka kod kog sam nabavio, pa da ti neko preuzme u Beogradu kod mene.

Hvala ti puno.
Još jedno pitanje, da li je ovo dovoljna redukcija sa motora od veš mašine ili je opet potrebno redukciju praviti i preko remenja?
U svakom slučaju hvala ti.

Nazad
Vrh