Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ljudi svaka vam cast na ovakvim slikama. Stalno kacimo slike sunki ,slanina, kobasica.... Trebali smo uslikati sami sebe 1 decembra i onda na kraju zime 1 marta. Ja sam za samo ova dva meseca pritisnuo vagu za 7kg u +.:ppozdrav:
Ja sam druže povećo težinu za 8kg za dva ipo meseca , sad sledi skidanje kilaže još malo počinju prolećni radovi , svake godine me ovi praznici unište što se tiče kilaže nemogu da odolim

Ja sam druže povećo težinu za 8kg za dva ipo meseca , sad sledi skidanje kilaže još malo počinju prolećni radovi , svake godine me ovi praznici unište što se tiče kilaže nemogu da odolim

Ma nije problem što počinju prolećni radovi.

Treba da se skinu kile zbog vrućina koje dolaze, pa kad onako bez majice znojne i mišičave nas komšinice primjete :D

Evo i nje,gospodja šunjka.
Kraljica visokog pritiska i šloga.:osmeh:
n5rehs.jpg

Nekada su se sunke kod nas cuvale preko leta u kaljavim pecima u pepelu.
Ljutu parpiku nanosim posle iznosenja iz pusnice,vi to stavljate pre?

Ja ne,praktikujem bungur i ne vadim iz pusnice,samo je dobro zadihtujem,inace pusnica je ukopana u zemlju,pa vuce ladovinu preko leta.

P.S. Bungur je kuruzna prekrupa.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ljusha, jel ovo ovogodisnja berba. Pratio sam ovde izgradnju tvoje pusnice. Gotovo sam siguran da ce moja, na leto biti ista.
Predpostavljam da je sa dimljenjem gotovo. Sada samo promaja. Ajd reci kada si ih okacio, koliko je puta dimljena i kada si je predao promaji. Izgledaju fantasticno.

Jeste ovogodišnja berba,dimljena je sa 7-8 dimova ali to nije sveto pismo.Broj dimova zavisi od više faktora,npr.veličina pušnice,vlažnost vazduha,vetar,temperatura...tako da dimiš dok ne dobije lepu boju.
Sad ide na promaju sve dok ne krenu vrućine.Onda ih ubacim u papirni džak(od brašna) i vežem ga gore iznad kolenice i tako stoji preko cele godine.
Inače soljene su na ''suvo'' i stajale su u buretu 6 nedelja.Okretane svaki treći dan.Izvadjene i potopljene u hladnu vodu da prenoće,ujutru izvadjene i okačene da se ocede.Sutradan loženje.

Poslednja izmena:
Kakvo je vreme, bice vrucine vrlo brzo.
ljusha jel dzak mora da bude hermeticki zatvoren ili da se vidi kolenica? Gde ih ostavljas tako zamotane u dzak?

Mora biti zatvoren,vežeš ga iznad kolenice tako da ti kuka bude slobodna.
Možeš ih okačiti u pušnici,pod šupom ili u nekoj hladnijoj prostoriji.

Nazad
Vrh