Recepti kulena, kobasice, švargle...

Baš dobro izgleda ta roll slanina, jer kad umotaš staviš u mrežicu ide li nekoliko sati nad paru?
Mi smo i običnu slaninu posle soljenja a pre dimljenja, stavljali na rešetku ispod koje je ključala voda 2h, odlično ispadne ali da napomenem da tako rađena slanina ja samo za brzu potrošnju.
Ma kakvi,obicno je urolovali,na plasticnu cev navukli mrezicu i kroz cev provukli slaninu.
Posle je jos sa jutanim koncem dodatno stegli.

8qjddiyokfuhbacftk.jpg
[/URL][/IMG]
ezq2218r7kphuv6yej1.jpg
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Imam jos prevelikih slika nemogu da se uploaduju .

@PKB

Lepa slanina. Ne sekiraj se za decu, kada odrastu shvatice sta su jeli a sta propustali. Mora to tako.

ljudi imam jedan recept za slaninu što sam i isprobao ovako ide:
-uzmete slaninu sa stomaka(onu tanku)odmah posoliš(dok je još toplo) i namažeš dobro belim lukom(naravno zgnječenim)sačeka se 5-6 dana da tako odstoji pa se napravi salamura u što se stavlja samo soli(750 grama na 5 lit)i 2-3 glavice belog luka(isto zgnječenog)zaboravih da napišem da slanina treba da bude 10-12 cm široka a dužinu vi odredjujete(ja sam ostavio od prilike 30-40cm) .U salamur slanina stoji 7-8 dana,kada se izvadi opere se hladnom vodom i treba da se kuva 1 sat(nikako nemojte duže kuvati) ,VODA NE SME DA VRI samo da se čuje da šušti.Kada se izvadi iz vode stavi se da se ohladi i osuši a sutradan se stavi na hladan dim(ja sam ga dimio 1 dan )

Nazad
Vrh