Recepti kulena, kobasice, švargle...

Zato se i crvene kao da je paradajz sos unutra. :osmeh: Dobra vam je paprika odlično farba i u mnogo manjem odnosu.

evo da podelimo iskustva oko praseta iz salamure.držano 6 dana u salamuri jedan dan na dimu sutradan ispečeno .prase fantastično sočno i ukusno jedino moja preporuka poslije soljenja kao i šunke pola sata u mlaku vodu da izvuče površinsku so jel je poslije pečenja kožica i tanak sloj ispod kožice preslan .i možda jedna stvar koja se nekom neće svidjeti meso otprilike prst ispod kože ima crvenkastu boju kao da nije pečeno a pečeno je savršeno

Jeste li solili na suvo ili na jaje?Ja na jaje i ne rasoljavam uopšte a da je ukusno,ukusno je.Jagnje iz salamure je još ukusnije,fantazija.

na jaje sam solio sve prema vašim uputstvima.e sad možda nismo jednako baždareni za sol pa zato ,moje je baš prilično slano ali samo vanjski sloj pa sam malo to smanjio umotavši ga u vlažan čašaf

Nisam je nikada prokuvavao.Naspem na česmi,ubacim jaje,dodajem so i polako mešam dok jaje ne ispliva na površinu.Kada ispliva sipam je u posudu sa prasetom i to ponavaljam sve dok prase ne ogrezne u vodi.

img3428.jpg
Juce zavrseno dimljenje, danas krece druga faza , provetravanje na cistom vazduhu.

E'sad koliko je cist?Jedino ako kola izguras na avliju pre nego sto ih upalis?:osmeh:

Maticu neznam za kulen nisam ga nikad pravio ali za kubasice ,jel stavljas secer ??

bgv0h4.jpg
2ebeubt.jpg
Evo koja slika ovogodišnje slanine od krmače teške blizu 300kg , i kobaje od kozjeg mesa pomešanog sa tvrdom leđnom slaninom od krmače ukus je extra

• Like
Reagovanja: PKB
Baš dobro izgleda ta roll slanina, jer kad umotaš staviš u mrežicu ide li nekoliko sati nad paru?
Mi smo i običnu slaninu posle soljenja a pre dimljenja, stavljali na rešetku ispod koje je ključala voda 2h, odlično ispadne ali da napomenem da tako rađena slanina ja samo za brzu potrošnju.

Nazad
Vrh