Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E bas me cudi sto je zilavo, a jedes polupresno meso jer ako si klao pre 20 dana nema sanse da se do sada osusilo pa treba bar 7 dana da je stojalo nasoljeno pa onda ja radim jedan dan dim nekoliko sati pa dan pauze pa dim pa 2 dana pauze pa dim pa 3 dana pauze i kad mislim da je dovoljno nadimljeno iznosim na promaju da se susi a moze da bude zilavo i posle 2-3 meseca od klanjaOvako,svinja je imala 140 kg,klali smo pre 20-ak dana i drzali u salamuri i osusili,i meso je kao da jedem gumu,bukvalno,a slanina je ekstra,svake godine mi se desava isti problem sa mesom,da bude zilavo,a ispanglovano je,tj prsut,susio sam na bagremovini,susio sam jedan dan malo pa sutradan jos malo i tako 3 dana i opet je zilavo,recite mi vasa misljenje gde sam pogresio,kako ne bih ponavaljao istu gresku
Inace susnica mi je visoka oko 2m,izmalterisana,lepo odradjena,gore ima otvora,bas super,e sad ja vise susim na vatri zivoj nego na dimu,vatra mi bude visoka 25-30 cm a onda na kraju malo dimljenja,pa sad ne znam dali vi susite iskljucivo na dimu ili na vatri
Moje stoji bar 4 meseca do probanja a ti bi da jedes za 20 dana od klanja
Ostavi ti to druze da sazrene i osusi se kako treba pa da vidis da li je dobro.
A to sto drgar radi mani ili ako ti se svidja radi tako.
Meso treba da se osuši da se odviju određeni fermentacijski procesi da bi se dobio željeni ukus.4 meseca?Zasto druze cekas toliko?Ovo nije ruganje vec stvarno ne znam pa pitam,pozdrav
Meso treba da se osuši da se odviju određeni fermentacijski procesi da bi se dobio željeni ukus.
Može se jesti i odmah ali za mene lično je bolje i ukusnije ispeći par šnicli nego jesti "suvo meso" od par dana.
Uzmi jedno parče mesa i sakri ga pušnicu par meseci pa ćeš razumeti zašto ostavljam toliko.
Inače šunke čekaju 12 meseci na probu.
Upravo tako.Znaci kad osusim meso,iznesem na promaju i onda odstoji par meseci tako pa tek onda da jedem?
Hvala na odgovoru