nikola ilic
Član
Mislim da su Petrovace......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je to Ljuša,kako stoji posle 5-6 meseci(ako je izdržalo ).@talianu
http://poljoinfo.com/showthread.php?967-Recepti-kulena-kobasice-švargle/page49
Kod nas su creva prošle godine bila 100 din/kom.dužine 1 m.
Sledeće nedelje ću ići u nabavku pa ako bude mogu ih pitati da li šalju post-expresom.
Jeeel a koje su jabuke jele svinje ajdared ili green-smit?
Noz i resetka na masini za mljevenje mesa se ostre na brusilici za ravno brusenje (ono na cemu se poravnjavanju glave motora).Posto ona radi na smicanje,veoma je bitno da su povrsine savrseno ravne i paralelne. Moze i na glodalici ako se ima odgovarajuci alat, tj brusna ploca, strug vec nemoze izvesti takav kvalitet obrade.A kako izgleda ta glodalica ,verovatno znam ali ne mogu da se setim ai ovde se to drukčije kaze.Ili može li drukčije nekakvom turpijom?Ako u sat vremena samelje tako puno mesa mora da je baš oštra.
Hvala za odgovor.
U mom kraju je već bilo bacanja mesa i još nekih preradjevina iz pušnica.Danas sam prinudno skinuo kosti iz pošnice u zamrzivač .Malo mi sumljiv miris i nisam hteo da rizikujem.Kobasicu jednu sam presekao i sve normalno .Do sad sam 3 puta dimio .Svi koji su do sada obesili neka vode računa.I salamure da se pretaču i kontrolišu.
Ako je nož dobro poravnat , nema mesta da se bilo šta podvuče . Ko garantuje da je novokupljeni nož ikada bio dobro naoštren ...?Dobro ,alibaš taj širi pojas može da pravi problem. Pogledaj novi nož koliki mu je aj pojas.Trebalo bi čim odseče oštrica tetivu ili mišić da se odmah pojavi prazan prostor izmedju noža i reš. .U protivnom ako povuče tetivu u tajširi pojas odmah prisilno odmiče nož i zalepi reš. Ako me razumeš.