Recepti kulena, kobasice, švargle...

Reek'o sam ja da ćemo klati u kupaćim gaćama.

Izgleda da će tako i biti.Ovde svinjokolje u punom jeku.Meni se ne sviđa jako toplo vreme za ovo doba godine i što još uvek ima dosta muva a kad su tu muve onda meso lako može da nastrada i onda možemo njakati.Čekam još pa ću videti da li će biti ona strpljen spašen.

ja koljem u nedelju pa sta bude ako budem ceko da zahladni ko zna mozda i nova godina dodje. Jedne godine bilo vruco isto ovako i cekali smo da zahladni to se desilo tek krajem decembra

Ove "kuhinjske" muve nisu opasne u smislu da meso nastrada ali nisu ni neophodne za vreme svinjokolja:zli:

Moze i ovako:osmeh:
23ih3dx.jpg

A šta je ovo, kakav je to način dimljenja - nekakav patent?

juče smo smazali 5 kom meso rasečeno i poslagano a danas pravimo kobaje i solimo pac topimo čvarke
bila dobra ekipa počeli u 9 sve završeno u 4 popodne.

lakše je i opuštenije za rad.
nekad smo sve šibali u 1 danu ali onda na kraju dana ne znaš više kud udaraš..
još kad alkohol prevlada onda uvek bude neko njesra

Antonio,ovakav nacin dimljenja koristi vecina u mom selu,neko dva,neko tri bureta sastavi.Na par mesta u selu jos tako dime da na tavanu imaju zidanu prostoriju npr.1.5m sa 1.5 i to je povezano sa dimnjakom pa dole kad loze u recimo smederevac ujedno i dime meso,mada cuo sam da su neki zaboravili na meso i palili vatru naftom,bacali plastiku u sporet, pa se meso bacalo.

Danas započeta zabijača tri komada utamanjena, za sutra ostaje još šnicle da se iseku i da se mast istopi i naravno najgori deo posla pranje svega :ppozdrav:

Nazad
Vrh