Recepti kulena, kobasice, švargle...

Hvala na odgovorima.

Pa dobro niste smeli dosoljavat jer to noje precizno. ,Ja sa jajetom .Sipam so u vudu pr kova od jupola, i rastapam so .Kada jaje krene gore koncentracija je idealna.

To prvo vodu nasipaš u kantu pa onda staviš jaje i kada potone dodajes sol dok jaje ne dode na povrsinu. i kada jaja dode na povrsinu onda znas da je to to sa kolicinom soli za salamuru?

sunke u podrumu od 2010

25102011953.jpg

Mogu one dugo da stoje.Možda bi i naše preživele toliko da ih zaboravimo ovako jedva dotegnu do sledeće svinjokolje.

Zanima me kod suvog solenja, sta radite sa sukrvicom ili ti tecnoscu koje meso pusti? Da li je prosipate ili meso okrecete u njoj?
Pozzzz

Zanima me kod suvog solenja, sta radite sa sukrvicom ili ti tecnoscu koje meso pusti? Da li je prosipate ili meso okrecete u njoj?
Pozzzz

Jos stariji ljudi od mene:osmeh: kazu da se sa tim preliva ponovo meso, ali licno ja to prosipam. Nisu vise ni zime kao sto su nekada bile pa se bojim da se ne ukvari. Ipak je to sukrvica.

Ja meso koje usolim dobro pritisnem kamenom i pustim da tako stoji bar tri dana a onda svo usoljeno meso izvadim na stranu i u tu vodu što je ostala od mesa dodam čistu vodu ,meso vratim nazad i pustim ga da stoji u toj vodi dalje -skupa 14 dana .

A ja sam htela ove godine da pravim kobasice i mislili smo da kupimo svinju tešku oko 240kg.Tražila sam ovde po oglasima i piše da ima izločena plemenska svinja ,a ja sad ne znam kakvo je meso -verovatno tvrdo i koliko je dobro za kobasice i sušenje .

Nazad
Vrh