Rabadzija
Član
meni je zao samo sto su kod nas ukinuli prodaju govedjih creva ali hvala bogu ove godine sam kupio preko u Madjarskoj, inace kulen najvise volim u debela govedja creva da punim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mi ko da ne zivimo u istoj drzavi, u Subotici ima jedna dobro snabdevena radnja koja se bavi svime za klanice,mesare i svinjokolje i tamo sam cuo od coveka mislim da je gazda da je zabranjen promet govedjih creva u Srbiji,zvanicno, e sad da li ima kod nas ko cisti govedja i prodaje neznam uglavnom vec par godina u Subotici nema govedjih creva ( mislim na fabricki ociscenih)Kod nas ima da se kupi svih vrsta creva.
dobro dosao na forumPozdrav svima prvo da se prestavim posto sam nov na forumu zovem se Petar zivim u okolini Pozarevca i td, Vidim da na forumu ima bas dosta znalaca u susenju mesa,kulena kobasica i dr ja imam problem i molim za POMOC u pusnicu sam stavio da susim kobasice oko 10kg dok mi je meso jos u salamuri,recept za kobasice sam nasao na neto petrovacka kobasica sa 8kg svinjskog i 2kg juneceg so,biber ,beli luk, aleva i malo vode... Posle punjenje kobasica u vestacko crevo velicina otprilike kao rostiljska, zakacio sam na stapove u pusnicu ostavo nekoliko sati i zalozio vatru (drvo je sljiva i suva) posle 4 do 5 sati lozenja probao sam da i na kobasiri znaci na povrsini creva oseca se jaka gorcina,moje misljenje je da se u komori gde se susi zadrzava previse dima sta vi mislite o tome i sta trebam uraditi,dali oprati necim kobasice (voda so )da bi izgubile gorcinu.MOLIM ZA POMOC hvala unapred. Srecni vam praznici
to dodavanje malo vode nije problem jer sam video da dosta majstora u vodi izmesa zacine da se dobro otope i tako mesaju u masu( ali naravno to je malo vode),ja licno ne radim tako vec iseceno meso pripremljeno za meljavu pospem sa odmerenim zacinima izmesam i tako pustam kroz masinu pa se ujedno i sece i mesa.Voda se dodaje u kobasice koje su za pecenje ili u cevape i onda se dodaje i sodabikarbone da veze vodu u mesu da bi bilo socnije.paradoks ne sekiraj se ja imam sličnu pušnicu nego uzmi bukve pa suši dalje na njoj da vidiš onda razliku .drugi put batali junetinu i ne sipaj vode u smjesu za kobasicu.
@paradoks
Ne pises kakve su bile prosle godine kada si osusio i ogulio crevo. To sto je sada spolja crevo gorkoga ukusa je u redu, pa ne moze od dima biti slatko ili slano nego gorko. Moze da bude problem od paprike ali unutar creva a ne spolja, a to je vec nesto drugo nije do drveta i dima nego do neispravnih sastojaka koje si umesao u kobasice.