Recepti kulena, kobasice, švargle...

Koliko je onda ovo prase kila.
wi0aye.jpg

Ja nikad ne brojim dimove,nekad ložim ceo dan, nekad pola dana.Kako kad.
Kad procenim da je meso dobilo boju kakvu želim,skidam ga iz pušnice.

Poslednja izmena:
Jutros stigla za probu dok ne odem kuci,dolicna je ljutine onako za moj ukus uvek fali ali generalno za kobasicu je taman potrefljena da se oseti a nije ljuta da je ne moz jesti bez 'leba. :osmeh:
Boja je spolja odlicna,sad joj treba jos malo promaje i to je to.
2gvqwdi.jpg

4h87ia.jpg

Mnogo su Vam nesto blede te Vase kobasice.........
Jel Vam je losa paprika,il malo stavljate il je puno slanine....sve u svemu je mnogo bleda ? ? ?
Ja dimim bar 5 puta, uzmem iz peci zar prekrijem sa piljevinom(veliku lopatu za sneg/kukuruze) i to je jedno dimljenje dok ne izgori i obavezno u piljevinu stavim po par klipova kukuruza ....radi mirisa
Menjajte paprikara
Pozdrav
212iypk.jpg

Ako se pretera sa slatkom paprikom hoće da pali.Ove su blede jer su tek skinute sa dima verovatno nisu ni nadimljene do kraja.Ne idu na izložbu da treba da imaju crvenu boju već da se jedu.U kobasicu ne ide meso prve klase već 2,3,4-te klase tako da je masnoća ne izostavna što zbog tradicije što zbog samih kobasica jer ako su sa čistim mesom skamene se i izgube svoj ukus pa budu kao da se jede drvo a ne kobasica.

@Rabadzija mi to kazemo da je meso pocrnelo.
Inace nisam nigde rekao da su ove sa slike finalni proizvod nego za probu.

Sto se tice paprike i boje imali smo uvek problem jer smo mleli papriku u kucnoj reziji i uvek bude krupna i ne moze da ofarba,zadnjih godina nosimo kod jednog coveka ima neki specijalni mlin za mlevenje i rezultat je odlican jer je paprika sitna kao kupovna,lepose ofarba meso i nema da grebe grlo. :osmeh:

Ako se pretera sa slatkom paprikom hoće da pali.Ove su blede jer su tek skinute sa dima verovatno nisu ni nadimljene do kraja.Ne idu na izložbu da treba da imaju crvenu boju već da se jedu.U kobasicu ne ide meso prve klase već 2,3,4-te klase tako da je masnoća ne izostavna što zbog tradicije što zbog samih kobasica jer ako su sa čistim mesom skamene se i izgube svoj ukus pa budu kao da se jede drvo a ne kobasica.
ajd nemoj da se pravdas ...pa ne pravim ja prvi put kobasice da neznam od cega se prave i kako se prave
vidis da je i covek priznao za papriku
Inace i moje su od "mesa za kobasice" samo nisam dodavao ove godine slanine a i na 30 kg sam dodao 5 kg od one "koze"sto mi pase zito
Neboj se nisu ni nase bas tvrde ko drvo,mi kad kuleni prispeju kobasice vec pojedemo a da nam se kuleni ne odrvene i ocede stavimo ih u mast i u podrum i onda kad hoces da jedes lepo izvadis iz masti a kulen taze ko iz aprila meseca.

Nazad
Vrh