..............
Kad je sušeno i kako? ........
Tek sad videh .
Meso poreklo Nemačka !
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
..............
Kad je sušeno i kako? ........
Ka što sam rekao. Ako planiraš da ostaviš da zri garantujem da nećeš imati problema. Možda malo promaje dok ne otopli, posle Špajz i ne brini ništa! A i ti ne moraš da pitaš na 3 foruma! Mislim razumem da svi vilino da čujemo drugo mišljenje.Tek sad videh .
Meso poreklo Nemačka !
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Najlon je ćale stavio da ne pada kiša direktno na OSB tablu. Ali jes ga malo zatvorio. Sinoć sam sa krunicom izbušio par rupa radi bolje promaje.Ja svaki komad dobro uvaljam sa solju i ređam tako u kacu. Nakon par dana kada meso pusti vodu nalijem vode da ogrezne i tako stoji 2 nedelje.
Dobara je sušara, al čemu onaj najlon? Ne mora da bude hermetički. Čak je bolje malo cuga da ima.
Kad je sušeno i kako? Može to bez problema na promaju sad, a kad otopli stavi je u špajz. Mala je, vidim ravnomerno osušena, nećeš imati ti nikakvih problema sa njom ako je ostaviš da sazri.
Nema tu šta da sazreva, to čim je pušteno u promet treba što pre da se pojede.Ka što sam rekao. Ako planiraš da ostaviš da zri garantujem da nećeš imati problema. Možda malo promaje dok ne otopli, posle Špajz i ne brini ništa! A i ti ne moraš da pitaš na 3 foruma! Mislim razumem da svi vilino da čujemo drugo mišljenje.
A profesionalno mišljenje ti je da nisi trebo da je načinješ ako si je planirao za zrenje. A ti probaj pa nam javi rezultate.
Ja za većinu stvari koristim Rabsku krupnu morsku 'sol'.Gore u opisu pise max 7% morske soli , ja solio otprilike sa morskom soli da pokrije meso , i kad sam poslije solenja izmjerio kolicinu mesa i izbacen rasol koje je meso otpustilo , ispada da je 7% soli potroseno. Morska sol je dosta krupnija od tuzlanske , neki tvrde da je manje slana , ali sol bi trebala da bude sol nije vazna kopana ili morska.
Cekamo te kod mene na druzenjuJa za većinu stvari koristim Rabsku krupnu morsku 'sol'.
Jeste najskuplja, ali za mene na neki način najukusnija.
Al tuzlanska so je jos i jodirana, ne znam da li to utice na nestoGore u opisu pise max 7% morske soli , ja solio otprilike sa morskom soli da pokrije meso , i kad sam poslije solenja izmjerio kolicinu mesa i izbacen rasol koje je meso otpustilo , ispada da je 7% soli potroseno. Morska sol je dosta krupnija od tuzlanske , neki tvrde da je manje slana , ali sol bi trebala da bude sol nije vazna kopana ili morska.
Imas i morsku jodiranu i ne jodiranu , jodiranje rade kasnije. Razlika je u velicini kristala , u morskoj su kristali jako krupni i nepravilni i ima minerala osim soli unutra.Al tuzlanska so je jos i jodirana, ne znam da li to utice na nesto
Naravno da sam je odmah naceo i trebace mi neko vreme dok je ne obrstim . . . . .Ka što sam rekao. Ako planiraš da ostaviš da zri garantujem da nećeš imati problema.
A profesionalno mišljenje ti je da nisi trebo da je načinješ ako si je planirao za zrenje..............................