milovan vrsac
Član
I kod mene na kulenu isto kao kod tebe, kao da se malo smezuralo crevo i to nije na svakom. Zbog cega se to desavaBojeni na 4-5 dima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod mene na kulenu isto kao kod tebe, kao da se malo smezuralo crevo i to nije na svakom. Zbog cega se to desavaBojeni na 4-5 dima.
Pa i jeste.Meni je danas malo jaca vatra bila,bio do grada pa se malo rasplamsalo,pa sam mislio da je to zbog malo vece temperature.
Па редовно солиш шунку и када је извадиш из соли или паца онда иде на цеђење. Ја сам на овако велике шунке натерао био ИМТ 5106 задње точкове. Другар има пресу па сваки, дан стисне по пар кругова, а мени једноставније било трактором је очепити. Само требају фосне лепе широке и нема зиме са пресовањем.Ajde ako ti nije tesko napisi kako se radi sa tim i sta se radi, dali se soli, koliko dugo stoji pod tim panjevima, dali se posle dimi ili kako i gde stoji toliko dugo
Ako je malo nije strasno, nece uhvatiti koricuMeni je danas malo jaca vatra bila,bio do grada pa se malo rasplamsalo,pa sam mislio da je to zbog malo vece temperature.
Ma ja moram non stop da patroliram,ako se raspali drvo,onda ga okrecem ili nabacim mokru trinu. Dim putuje 4.5m ali kad se raspali drvo opet bude vrucAko je malo nije strasno, nece uhvatiti koricu
Pusnica u kojoj radim kulen ima tunel 1,5-2 gde lozim, na ulazu u pusnicu je resetka na kojoj je debeo sloj kamenja i na to kamenje je tučana ploca, tako da se radi opusteno i rutinski.
Mislim da je to prevrtanje nepotrebno cak mozda i stetno. Kad je stalno okacen sa jedne strane onda se smesa svojom tezinom lepo slaze na dole. Mozda i gresim.Да ли преврћете кулене? Ја их одавно не правим али кад смо правили сваки дан сам их превртао,на оба краја биле омче од канапа и један дан овако, други дан га преврнем. А једне године крвнички мразеви били и када смо одимили кулене ја их преко дана на таван, а увече у шпајз. Те године сам набилдовао ноге као Карл Луис. Још сви као ма дај дете не будали шта ће им бити, а мене месар један стари који нам је тада клао тако реко да радим. Те године масовно се код нас бацали кулени јер су свима били посмрзавали и укварили се. Наши се хвала Богу поједоше били екстра још кад је дошла жетва жита, а ми кулен носимо у комбајну.
Ja sam probao to jedne godine. I ne bih vise.Postavio pitanje prije , da li je neko probao susenje, nije niko odgovorio, nabavio ovdje zapadna proizvodnja govedji kolagen crijevo fi 120mm, tanje i svjetlije nego ona iz Srbije
stavio soljeni vrat unutra , ne volim direktno sa dima , pa probam ovako u crijevo pa 2 mrezice da stisne , malo sam cackalicom crijevo isprobadao.