Recepti kulena, kobasice, švargle...

Pre jeki dan bio na jednom svinjokolju pa sreo ovog amerikanca.Evo par slika.
Ima moj kum isti takav samo je sive boje. Dobra mašina, jedina mana je što hoće da zarđa.
I jako teško se okreće ručka kada je meso hladno. Original ručku smo uspeli da slomimo pre neku godinu. Sada je namontirana ručka od neke prikolice, ona za otvaranje rinfuz stranice.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

dim vam samo daje boju i ukus,nista drugo od toga sto neki pisu konverzacija i ostale stvari

to resavaju so,secer i vreme

posebno u plasticnim crevima

pokojna tetka i tetak nisu ni dimili a ni stavljali papriku u kobasice i rezultat bio odlican

tetka preminula ravno pre 24 godine na kako mi zovemo -staru godinu-

dim vam samo daje boju i ukus,nista drugo od toga sto neki pisu konverzacija i ostale stvari

to resavaju so,secer i vreme

posebno u plasticnim crevima
Ukus da, dim skroz promeni ukus mesu.
Za boju čista glupost, tu dim baš i nema nekog učinka, kao ni paprika u kulenima.... Već bakterije.
Mnogo suhomesnatih proizvoda poput poznate Iberijske šunke iz španije se uopste ne dime već samo suše (fermentiraju) i do 5 godina. Ta šunka ima neverovatno lepu crvenu boju kada se otvori.

Ukus da, dim skroz promeni ukus mesu.
Za boju čista glupost, tu dim baš i nema nekog učinka, kao ni paprika u kulenima.... Već bakterije.
Mnogo suhomesnatih proizvoda poput poznate Iberijske šunke iz španije se uopste ne dime već samo suše (fermentiraju) i do 5 godina. Ta šunka ima neverovatno lepu crvenu boju kada se otvori.

druze o cemu ti

o mesu ili proizvodima???

kakve veze ima sunka i kobasica ili kulen

dve potpuno razlicite stvari

Oni imaju ono što mi nemamo, a to je suva mediteranska klima, kod nas kad se spusti magluština vlažnost ode u nebesa,pa ga ti ostavi bez dima u vlažnoj pušnici :D

druze o cemu ti

o mesu ili proizvodima???

kakve veze ima sunka i kobasica ili kulen

dve potpuno razlicite stvari
Pa o mesu i njegovom sušenju očigledno. Pišeš da se dimom "boji meso", a ja se sa tim ne slažem.
Eto to je ukratko to.

dim boji meso to ti je 1/1

sazrevanje mesa od 3-4 godine i vise sto si ti naveo i 5god je neka sasvim druga stvar

sa fermentacijom nema veze nikakve i sa onim rupicama u kobaji i kulenu itd

dim je samo ko voli-a svi vole i tako treba ;)

ko misli da nemoze
neka ostavi nesto sa strane(tipa 3 4 komada) i videce da nema nikakve razlike osim ukusa

wAJq4pI.jpeg

Ovo je prva tura,sledece koljemo u januaru

Nazad
Vrh