Recepti kulena, kobasice, švargle...

Sivo crna
a0937c6323290fc38dc8a2b086c5083b.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Mislim da za 60e malo ima boljih.Eno laica troduplo skuplja skuplja prašinu u podrumu ,duplo je sporija od gorenjske

Ova je puno jača a duplo sporija,snimio sam ali odbija mi veliku datoteku,treba joj tačno duplo više vremena da izvakumira
4c976c9e378371408c114ad99b60fd46.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Da li primetite razliku kad vakumirate? Ja sam jednom vakumirao al je pustio vakum tako da ne znam šta bi bilo. Najbolje uporedno da se stavi jedno vakum, jedno bez od istog mesa. Inače masni delovi najgore prođu u zamrzivaču i naj brže dobiju neprijatan miris.
Meni je prvo prošlo kroz glavu da se stavlja u vakum u neku posudu za pritisak. :) Ko impregnacija drveta pod pritiskom.
Jel se radi to negde? Jel neko probao? Verujem da bi imalo efekta za krupnije komade.

Dobijaju neprijatan miris,ako se u zamrzivaču čuva meso sa povrćem,pogotovo sveža paprika.
Probaj da čuvaš u jednom zamrzivaču samo meso,može i suvo i sveže zajedno i nema problema.Čak iako se ne vakumira.
Tako i čuvam meso. Nije da povuče miris od nečega već dobije neki neprijatan samo po sebi. Kažem, samo ti masni delovi. Čisto meso ne dobije.

Jel dodavao neko ovčetinu u sremsku?

Danas legla krmača mangulica/durok 270kg i ovca 65kg... sutra nastavak radova, nisam stavljao ovčetinu do sada već samo junetinu 15-20%.

Ako neko ima iskustva i jel stavljam od ovce but i plećke samo ili može i rebarca i pauflek (otkošćena rebra, naravno) ili da to čuvam za krompir i sač?

Sacuvaj za sac. Ja sam prosle godine mesao svinjetinu i ovcetinu. Kobasica nakon dimljenja, nema bolje. Cim se stegao loj i ugrudvao... Katastrofa!
Ne smeta mi smek od ovcijih proizvoda ali ono je toliko vonjalo da me teralo na povracanje. Nece ni ker da je jede.

Ja sam takođe pravio ovčije/svinjsku nekolio puta i u početku dobro ali kasnije nije bilo tako dobro.
Jednostavno, izgleda da ta kombinacija ne daje rezultat na koji smo navikli.
Znam čoveka koji uspešno pravi ovčije/goveđe kobasice(nešto kao sudžuk) i uvek su mu dobre, ali on ne stavlja svinjetinu.
U Turskoj sam jeo neke čisto ovčije tanke kobasice sa grila i to je bilo odlično.
Po meni ovo je neki maksimum koji ovčetina može imati u vidu kobasice: za grilovanje ili pečenje.

Nazad
Vrh