Recepti kulena, kobasice, švargle...

Da "oboje"? Prvi put čujem ovo. Ja ga dimim da dim "konzervira" kulen. Boju dobija od nečeg sasvim drugog.
A inače kuleni sa 1% paprike, posle 2 hladna dima izgledaju ovako:
2861ba9c471808b8705dc57052540add.jpg

Po meni dovoljno "obojeni"
A evo i presek kulena od prošle godine:
a09952c90dd4d642704d2a0afc201e73.jpg

Mislim da neće biri neke bitne razlike ovogodišnjeg u odnosu na prošlogodišnji.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Lepo izgleda
Nikada neće biti razjašnjeno koliko je potrebno dimova
Ja sam 5 obavio i skidam danas.
Trešnja i šljiva u proizvodnji dima.

@Matić Kada nabavim trešnju ili višnju da, dimim meso sa voćkama. Mada je sve ređe zadnjih godina.
Uglavnom koristim suvu crvenu vrbu, nje imam u izobilju. Uvek spremim drvo za dimljenje godinu dana ranije, da bude suvo i teraj....

Zasto se kulenovi smezuraju,guzvaju,nije proslo ni mesec dana od punjenja,prvi put radim. Lose punjenje,ima vazduha,kvare se ili jaka promaja,ili nesto sesto?

Zasto se kulenovi smezuraju,guzvaju,nije proslo ni mesec dana od punjenja,prvi put radim. Lose punjenje,ima vazduha,kvare se ili jaka promaja,ili nesto sesto?
Verovatno od svega po malo. Skloni ih sa promaje za početak. Stavi ih negde gde maltene nema promaje da polako sazrevaju. Mada mislim da je šteta već načinjena.

Ja sam iz Krusevca,ovde se ni tanke rostiljske kobasice ne prave, tek su ovih godina krenule,a tek kulen,kog da pitas za savet. Vidim da neko razmuti zacine u vodi i lakse izlazi iz topa. Svakako pitam za savete za narednu turu

Nazad
Vrh