Kremator
Član
Moze i lanac i lancanik.. ko hoce a skupa mu letva ili nemoz' da je nadje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gorenje vakumirka se u našem krugu prijatelja najbolje pokazala. Kupovali su pijačne, one iz lidla... na pijačnima često ode ona traka za varenje kese. Mi imamo gorenje, 4 sezone do sad radi bez greške. Pored suhomesnatih proizvoda, keva vakumira cele godine neko povrće i varimo kese u koje pakujemo papriku sa njom, tako da se baš koristi.Hteo sam da kupim vakumirku za meso,vidim da mnogo clanovi je imaju. Da li ima neki odredjeni model koji bi trebao da trazim ili su sve podjednako dobre i nema nekih bitnih razlika?
Treba mi za kucne potrebe.
Ovaj je presao igricu.Ovako je platforma za meso napravljena kod mog prijatelja.
Mehanizam sa masivnom zupčastom letvom.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Je l' može detaljnije to rasoljavanje, odnosno koliko vode na koliko mesa?Solim na suvo, utrljam u so pa poređam u plastičnu kacu.Tri nedelje stoji pa ide na rasoljavanje 48 sati sa zamenom vode na svakih 12 i onda na dim.
Da li isto rasoljavaš bez obzira na veličinu (komad) mesa ili samo slanine vadiš ranije?Slaninu ne rasoljavam, samo je umočim u vodu da spadne so i kačim.
Koliko tačno vode ide ne znam baš u detalje.Rasoljavam u plastičnom buretu od 200 l.Poređam meso i naspem vodu do vrha, kod zamene vode izbacim napolje onoliko koliko mogu da zahvatim ručkonošom i naginjanjem bureta da ne vadim meso napolje pa onda opet naspem do vrha.
Ja sam jednom uzeo neku od vakumirku drugara, ne znam tačno koja je. Pustio vakum posle mesec-dva. E sad pretpostavljam da ulogu igra i kvalitet kesa. Ako neko ima više iskustva neka piše.Gorenje vakumirka se u našem krugu prijatelja najbolje pokazala. Kupovali su pijačne, one iz lidla... na pijačnima često ode ona traka za varenje kese. Mi imamo gorenje, 4 sezone do sad radi bez greške. Pored suhomesnatih proizvoda, keva vakumira cele godine neko povrće i varimo kese u koje pakujemo papriku sa njom, tako da se baš koristi.
Обично купујем ролне и сам правим кесе какве требам, а ако ми се учини да је лоше заварено поновим још једном пар милиметара даље.