Recepti kulena, kobasice, švargle...

A ove gore tehnologije itd to je za fabrike pisano oni od govana prave pitu, povrat mesa odstojo u vetrinama, ratne rezerve iz 1952,pa onda duboko zamrzavano, pa je bilo uslovno upotrebljivo meso za preradu ili samo za preradu, mehanicko separisano meso vadim uzorak iz dubokog to je busim blokove mesa na minus 30 provera kvaliteta 2000 godine a u papirima rok istekao 1992 g i sve se to pojede jer postoje tehnološki postupci da se vrati boja miris ukus. A ovo sto mi zdravo frisko zakoljemo dovoljna je i tuzlanska so i par stabala sljiva iz komsiskog vocnaka

Ispade proizvodnja mesnih prerađevina čitava nauka i to ni manje ni više nego egzaktna.
Kako su naši dedovi znali da dime meso, prave kobasice i kulenje bez interneta, stručnog štiva i ostalih sredstava informisanja.Po meni je sviranje kuVcu glavni i odgovorni problem jer zašto raditi prosto i sigurno kada može i komplikovano, čuo sam od ovoga ovo, od onoga ono, ovaj radi ovako, onaj radi onako a prerađevine nikad gore...
Kod drugara je takođe prisutan taj problem u kulenu a neće ga nikada ni rešiti jer neće da sluša...
Da li si mozda razmisljao da su nasi dedovi drzali svinje druge genetike, i da su ih hranili drugacijom hranom?? Mozda i u te dve stvari ima neka caka.

Dok su svinje iz mog svinjca ne jedim se ni oko čega.Kada budem spao na to da kupujem meso u mesnici preći ću u vegetarijance bez razmišljanja.

Naj lepse dimljeno meso sam jeo, u vojsci, masline - Podgrica, kad se vrate novopazarci
sa vikenda. Nikad nisam shvatio, kako susena junetina moze da se topi u ustima.

Deo detinjstva sam proveo na severu banata, i uvek me je nerviralo, sto kobaje se
jedu jedan kratak period, oko nove godine. Pre toga nisu suve, posle presusene.
Niko se nije zbog toga nervirao, posto i pre i posle stizu neke druge svinjske carolije.
Kobaje idu u friz da se ne bi presusile, ali se bas ne jedu kada se izvade iz friza,
koriste se za neko kuvaje. Meni licno, naj lepse, u paradajz corbi sa taranom.

Cesto su supljikave, a momci koji kolju i sredjuju, u startu kazu, nije zrelo meso, ne valja...
ili vodeno je...Gledao i razne emisije na tv-u, Cajetina i okolina, dim ide kroz kamen
na koji je bacen ruzmarin.

Priznanje sremcima, ipak su za sever banata majstori

Kad moj teca kaze spremi ono moje jelo a ja sve mislim koje a ono paradajz corba sa rezancima jebo je on.
Najvise volim kobasicu onu prvu sa klanja kad ispeku u serpi u masti i vodi pa sutra dan kad se ohladi jeo bi je svaki dan, pa kad meso stave u tu mast gde se pekla kobasica povuce miris zacina od kobasice isto se ohladi i mast stegne oko tog mesa. A kad sam bio klinac jbg bilo drugo vreme kobasica se pekla kad dolaze gosti pa je munem onako vrelu jos ako neko naidje brzo trpaj u usta pa tek na dvoriste duvam ko lokomotiva iz usiju para udari.

Sveza se pece u tucanom(gus) tiganju (LŽTK - radila nekad), izbocka se, malo vode, pa na laganu vatru...

Poslednja izmena:
Kad vidim da neko bode kobasicu oci bi mu izbo.
Onda peci cevap nema potrebe za bockanjem :D

Dobio juce od komse reket. Zaboravio sam koje mesto rece, iz cg mu rodbina donosi. Jednom sam jeo i odlicno je. Ne znas kad da stanes.

https://postimg.cc/34ghrsF8][/url]

Sta je uzrok ove budji koja se pojavljuje na pojedinim delovima kobasica.
cf9e06f3ce0b5c02d40db20c38a71311.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Naj lepse dimljeno meso sam jeo, u vojsci, masline - Podgrica, kad se vrate novopazarci
sa vikenda. Nikad nisam shvatio, kako susena junetina moze da se topi u ustima.

Deo detinjstva sam proveo na severu banata, i uvek me je nerviralo, sto kobaje se
jedu jedan kratak period, oko nove godine. Pre toga nisu suve, posle presusene.
Niko se nije zbog toga nervirao, posto i pre i posle stizu neke druge svinjske carolije.
Kobaje idu u friz da se ne bi presusile, ali se bas ne jedu kada se izvade iz friza,
koriste se za neko kuvaje. Meni licno, naj lepse, u paradajz corbi sa taranom.

Cesto su supljikave, a momci koji kolju i sredjuju, u startu kazu, nije zrelo meso, ne valja...
ili vodeno je...Gledao i razne emisije na tv-u, Cajetina i okolina, dim ide kroz kamen
na koji je bacen ruzmarin.

Priznanje sremcima, ipak su za sever banata majstori
Koje godine si služio Vojsku u Maslinama, Podgorica ?
Ja bio klasa Septembar 2001., prva generacija sa skraćenjem sa 12 na 9 mjeseci...

Nazad
Vrh