Recepti kulena, kobasice, švargle...

Odg: Recepti kulena,kobasice,čvargle.......

Post je spojen: [time]1293388500[/time]

U kakvim uslovima treba ostaviti kulen da sazre posle dimljenja? Prvi put sam pravio kulen pa nemam nikakvog iskustva.
Jel mu skodi mraz?

Nikako mu ne skodi mraz, skodi mu visoka temperatura... u pocetku...

Ja sam svoj skinuo krajem Aprila iz pusnice i, Boga mi, nista mu ne fali...

:cao:

Dobio sam savet da ga okacim u neku prostoriju gde ima promaje ali nema mraza.

Prvo ga odimi kako treba, hladan dim obavezno, a onda na promaju. To da li ce biti mraza ili ne, apsolutno ne zavisi od tebe vec od Geometra odozgo. Samo okaci i ne brini, ni malo mraza nece da mu skodi. Prosle godine je bilo i -20 u nekim nocima, pa nisam skidao nista iz pusnice i nije mi ni padalo na pamet.

Visoka temperatura doduse ume da pokvari sve, tako da samo opusteno sa mrazom.

:kisa:

u hangar ga obesi sto vislje. i gledaj u njega kad ogladnis uzmes parce hleba ::namigivanje::

Bravo cukaneca :D
Post je spojen: [time]1293395560[/time]

Boze zdravlja, u utorak popodne da joj prekratimo muke, a u sredu natenane na obradu. A i vreme nesto nije sjajno za susenje.... valjda ce biti hladnije sada...

:cao:

Dodatak: Neko rece da ima na Tosinom bunaru prodavnica opreme, ima li i lodni? Hvala.

Ja sam kupio lodne u "uradi sam " na N.B.G.-u .. Kupio sam ih pre par godina, ali sam skoro bio tamo i imaju i pravougaone i okrugle.

@Karalic: a znas li im cenu i lice li cemu? Ja sam gledao neke posude raznorazne plasticne i nikako da nadjem nesto da budem zadovoljan velicinom i cvrstinom. Sve neke koje se krive, ili male i slicno.

Moracu u utorak pre klanja za Bgd pa bi mi odgovaralo da znam neku okvirnu cenu, odnosno da li se isplati da idem do tamo ili ne?

Hvala.

Hteo bih da napravim kobasice od zecijeg mesa. Uredio bih jedno 50 kunica za kobasice ali ne znam sta jos da stavim u to meso (svinjetina, slanina ...) i u kom odnosu. MIslim da bi kobasice od ciste zecetine bile bas suve i tvrde. Ako neko ima iskustva po ovom pitanju - bicu mu zahvalan kobasicama i vinom :ppozdrav:

Zmaju, vidi da Ti kazem sledece.. To nisu prave originale bele lodne , mesarske. To su lodne od prenapregnute plastike, crne, koje se koriste u zidarstvu na gradjevini za malter. Cirka su zapremine oko sto litara, uz to su izuzetno ojacane, tako da ja u njima i salamurim meso, vec duzi vremenski period. Plus ih koristim za prenos mesa posle klanja,a mesa stane kolko mogu da ponesu dva coveka.
Ako si zainteresovan , okacicu sutra neku sliku da vidis kako to izgleda, sa salamurom iznutra. :ppozdrav:

Ovo mesto ću da
nbsxsp.jpg
posećujem često za koji dan. :haha: :ppozdrav:
2921hfk.jpg
rljfuq.jpg

Sunce vam kalaisano :bravo: koliko vas ima u kuci kad ovoliko susite :sta:

@Milos da li se meni cini ili su kulenice vec presusene,previse su se skupile cini mi se ?? :sta:

Nazad
Vrh