Recepti kulena, kobasice, švargle...

Odg: Recepti kulena,kobasice,čvargle.......

Izgleda da nisu napunjene dovoljno.

Matić je napisao(la):
Izgleda da nisu napunjene dovoljno.

Isto i kod mene gde je zet bio na crevu ::lose:: posle sam ga oterao da vrti i sad tek vidim razliku.

Nema ništa gore od toga.Bude šupalj u sredini i nije ni za šta.Trudimo se da ga napunimo fest i obavezno izbušim svaki iglom.

Krvavice nisu tako obavezne za fest punjenjem jer ionako nisu trajan već polutrajan proizvod.Ali kulen jeste i šteta je velika upropastiti ga a između ostalog ipak je čisto meso u pitanju.Mi ne čekamo proleće da konzumiramo kulen,odmah jedan ide sa dima za probu onako sirov a ostali nakom mesec dana kreću pod nož.

Baca ja sam strucan za punjenje robe sa kozuricama i tim delovima. :D

Kulen nije nikad bio supalj,a za kulenice nam se desilo ove godine nekoliko komada jedna suplja druga dobra.

cika_jova je napisao(la):
nicolai

sta su to " kulenove seke " :sta:

Kulenova seka=KULENICA

Ista masa kao u kulenu
Post je spojen: [time]1293735437[/time]
Krvavice nisu tako obavezne za fest punjenjem jer ionako nisu trajan već polutrajan proizvod.Ali kulen jeste i šteta je velika upropastiti ga a između ostalog ipak je čisto meso u pitanju.Mi ne čekamo proleće da konzumiramo kulen,odmah jedan ide sa dima za probu onako sirov a ostali nakom mesec dana kreću pod nož.

Jel dobar odmah sa dima? To radis da vidis da li je sve uradjeno kako treba ili ?
Inace kazu stariji ljudi da su oni stavljali sa dima na promaju,pa kad zatopli u vlazan podrum,gdje je fermentiro(zrio) sve do jeseni,prvi se otvaro za Sv. Petku... To mi se cini da je bio najispravniji proces proizvodnje pravog kulena.
Al ko bi danas cekao tako dugo...

Baš tako.Proba da vidimo da li je sve kako treba i po našem ukusu.Ne znam ko bi ga sekao da stoji tako dugo jer se skameni.

Konacno zavrsismo svinjokolj. Poteralo od jutros junacki: poceli u 9 sati sa -12 na termometru, zavrsili malopre sa opet toliko. Ali sam zadovoljan. Nisam slikao, bilo je isuvise hladno da bih razmisljao o tome jos, slike kad okacim u pusnicu.

@Karalic: Takve lodne sam gledao i ja, to su od grube plastike, uopste mi se ne svidjaju. Nabavio sam neke (ne smem da kazem odakle) pristojne, ali mi moje dve mesarske bele i jedna aluminijumska mesarska zavrsavaju ogroman deo posla. Ipak hvala na informaciji. Potrazicu "prave" lodne. Kontaktirao sam neke ljude iz Sapca, a civijasi ladno NISU poslali cenovnik da porucim. Kao, rade samo sa firmama. Ja kazem - nije problem, imam i ja firmu, mogu da kupim preko racuna. Kao sve OK i na kraju ne poslase nijednu cenu. Kada sam ih ponovo zamolio za cene nisu se cak udostojili ni da odgovore.

Pozdrav.

33penpt.jpg
6s48ps.jpg

Moje kobaje i ostale djakonije u susari. :ppozdrav:

:bravo: lepo Karalicu, ali zasto vezujes kobaje :sta: nece meso nikud...
Ovo je nova pusnica? Nije bas mnogo zadimljena ili se ne vidi.
Post je spojen: [time]1294139887[/time]

Ove koje vidis da su same , njih sam morao da vezujem kanapom jer su mi creva pucala, bila nesto tanka :udri:
Idi da vidis kako izgleda susara, okacio sam je u temi susare :cao:
Ma de nova , ima desetak godina, a sljaka od Novembra do Marta :ppozdrav: Nego je camovina u pitanju , nije zidanam, pa se ne vidi garez :ppozdrav:

Vešalica u goveđem crevu(poncakle)
2v16cyo.jpg

ŠuNJkice
kex4bs.jpg

G. Kurkela zar u tvom kraju nema ptica (senice,vrabci..)

Pozdrav
Ima u manjem broju, ali ne slecu na meso.
Ne mogu sve spakovati u pusnicu, pa svaki dan vrsim rotaciju.
Jedno svinjce susim na dimu, drugo je napolju.

Mani vrapce, "NA ULAZNA VRATA" pa zar nema drugo mesto za kacenje? :haha: :haha: :haha: tu ko kako prodje cepne komad kobaje!

Nazad
Vrh