Recepti kulena, kobasice, švargle...

HRISTOS VASKRSE!
63a10e4684c250b34f9b470ac764a839.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Slažem se. Meni ni kobasice nisu toliko masne, a u kulen stavljam čisto meso bez masnoće.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocu naravno,ovo je druga godina da pravim kulen,a najgore sto uvek imamo bar jednog majstora koji kolje i uvek nesto pametuje,a pogotovo sto hoce za dan da uradi 4-5 svinja.
Vrv cu na jesen da kupim u mesari meso za kulen i da napravim sam,samo sto cu vas malo da davim za recepte,procente i vrstu mesa.😀

Pravio sam lane drugaru od kupovnog buta.Papriku sam mu takođe poručio kod čoveka od koga godinama uzimam, kulen ispao za izložbu.Možda smo malo preterali sa ljutinom ali otvara apetit za nas nebaždarene koji tepamo ljuto.

Danas sam konacno izvakumirao moju bedeviju od kulena,resio s da ga drzim u pusnici do maja meseca,pa makar se pokvario. Krajnji rezultat: ukus je dosta dobar,ali nije uspeo dovoljno da se stegne.
Dobio sam dobre instrukcije od kolege Rabadzije za sl.godinu,pa cemo videti.
https://postimg.cc/kRKwCGSF]
20220506-123402-copy-2060x1544.jpg
[/URL][/url]
Ajde pošto delim savete da pojedine pitam....kako to da nije problem sa industrijskom čajnom u kojoj ima sigurno preko 50% masnoće?I kako to da se na preseku jasno vidi šta je slanina a šta meso a ovde kod Milovana je i slanina sva"smazana"paprikom???

Kod mene klanje takođe razvučeno na 2-3 dana.Nemam gužvu da koljem po kućama 🤣 a prerađevine se prave za celu godinu, ako kiksnem negde žderem samog sebe.Obavezno mi se desi da nešto za.ebem kada pametujem i izumevam mnogo, kada sve ide normalnim i što prostijim metodama nema problema.Ekipu za klanje imam san snova, Kusturica da snimi doobar film. 🤣🤣🤣

Nazad
Vrh