Recepti kulena, kobasice, švargle...

Nešto si zeznuo.
Ovo mi je druga godina kako pravim kulen,prosle godine je bio na jacoj promaji,pa je imao od spolja onaj tvrdi venac,ali je bio odlican. Sad je ceo šnit mekan,ukusan je ali bas mekan. Ne znam koliko moze da stoji u zamracenoj prostoriji? Vratio bi ga u pusnicu,tamo imam mrezicu za komarce i zamracio bi?

Nema potrebe za zamračivanjem. Čemu to?
Ja kulene držim u špajzu okačeni dok ne sazru skroz. Kada su najbolji tada vakumiram.
Kate stoje tako okačene i do jula-avgusta.
Ako su dobro napravljeni, a to znači da se ne kvare iznutra mogu napolju da stoje koliko koćeš, samo kasnije budu presuvi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nemam prozore u pusnici,samo komarnike,pa sam mislio da stavim neku zavesu,kako bi smanjio promaju i smanjio ulazak toplog vazduha,kad budu temperature preko 20C

Danas zavrsio vakumiranje kobasica. Sa vakumirkom sam prezadovoljan.
https://postimg.cc/Ffj1tvB2]

20220313-110931-copy-2103x1577.jpg
[/URL]

20220313-110926-copy-1793x2391.jpg
[/URL][/url]

Pa nije ni tako mnogo, kakvih cena ima.
Drugar kupio onu iz lidla jeftinu, svaki 10ti put uspe vakumiranje kako treba......

Jel ovo ima jedna nula viška?Nisi valjda dao 300 evra za vakumirku?
Da,300e sam dao i nije mi zao ni jednog dinara. Imao sam Gorenje 8 godina,poslednje godine pola se odvakumiralo,vrv da je oslabila. Svake godine se zakolje 800-900kg zive vage i sve se suši i vakumira osim kostiju,butkica i kolenica.
Ova masina dosta brzo radi i evo posle 200kg vakumiranog mesa,ni jedna kesa nije popustila.

I moja Gorenje počela da brljavi a da se naradila nije.Vakumira i vari lepo ali se dešava da vakum popusti i onda sam džabe krečio.Sumnjam malo i na kese jer ove godine kao da su ih nogama pakovali.Dosta kesa je izgužvano, rolne kao da su motali po dvorištu pa onda spakovali, u pitanju je onaj CD plast iz Beočina, od njih više neću uzimati.

Pa nije ni tako mnogo, kakvih cena ima.
Drugar kupio onu iz lidla jeftinu, svaki 10ti put uspe vakumiranje kako treba......

Ne zna da radi s njom.
Kazi kolegi da kad otklopi vakumirku podigne onu providnu plastiku, pa ubaci rubove kese u tu "kadicu" de je bila plastika, zatim stavi tu plasticnu kadicu i onda vakumira.

Poslednja izmena:
Meni je to puno za vakumirku,kupio sam neku koja nije čak ni u klasi Gorenja :haha:
Kupljena je pre godinu,dve i radi dobro a bila plaćena 3500-4000 din.Ove godine su zaklane dve svinje,ukupno 600 kg žive vage i izvakumira što treba bez problema.S obzirom da je plaćena 30 evra i da će raditi bar 5 g. meni je neisplativo da dam toliko para koliko je dao Milovan.Ipak se za te pare može kupiti 10 ovakvih i to ispada da nema šanse da za života ja 10 varilica kupim i upropastim.:haha:
Kese i rolne kupujem u gradu u specijalizovanoj prodavnici za začine,plaćeno sada 330din za rolnu 300x28cm i 20 din po komadu za kesu za pakovanje kulena na komad.

Poslednja izmena:
Meni je to puno za vakumirku,kupio sam neku koja nije čak ni u klasi Gorenja :haha:
Kupljena je pre godinu,dve i radi dobro a bila plaćena 3500-4000 din.Ove godine su zaklane dve svinje,ukupno 600 kg žive vage i izvakumira što treba bez problema.S obzirom da je plaćena 30 evra i da će raditi bar 5 g. meni je neisplativo da dam toliko para koliko je dao Milovan.Ipak se za te pare može kupiti 10 ovakvih i to ispada da nema šanse da za života ja 10 varilica kupim i upropastim.:haha:
Kese i rolne kupujem u gradu u specijalizovanoj prodavnici za začine,plaćeno sada 330din za rolnu 300x28cm i 20 din po komadu za kesu za pakovanje kulena na komad.
Tamo ko kamene cuprije prodavnica ?

Ja sam slucajno izvalio neku firmu sa Zemuna VakPak se zovu. Kese su ultra tanke bas kakve gode ovom sranju od gorenja, al nema ni jedna jedina da je pustila nakon vakumiranja, prezadovoljan sam. Jedino sto moze nekom smetati sto im pakovanke po 100kom. Bar ove sto ja uzimam za kulen 55x12 al moje potrebe su oko 150kom godisnje. Rolne takodje dobre.

Nazad
Vrh