Recepti kulena, kobasice, švargle...

Pretpostavio sam da je to .
Bunilo me jedino što sam mislio da se ti uređaji koriste samo za voće i povrće .
Sve jedno , vredi isprobati ovako nešto , posebno u prilikama kad društvo čeka roštilj a vi im ponudite ovo uz pivo da prekrate vreme .

Kožmure obično pečemo na štapu kad se peče rakija.Usoli se živa pa na dim dok se dime kobasice, posle se okače na promaju i tamo ćute dok se ne setiš da ih skineš.Kada se peku budu full hrskave i slane kao otrov ali može da se jede.

Kožmure obično pečemo na štapu kad se peče rakija.Usoli se živa pa na dim dok se dime kobasice, posle se okače na promaju i tamo ćute dok se ne setiš da ih skineš.Kada se peku budu full hrskave i slane kao otrov ali može da se jede.

Probao sam to, krcaju plombe. Izadje me skupo kozura.

Probacu ovaj americko meksicki fazon. Mozda budu lakse za krcanje.

Za čega on služi?
Kao što reče @SDF, služi za hladno dimljenje. Gledao sam dosta verzija ovog čuda, ali čini mi se da je ovaj baja obrnuo igricu.
Napravio je i neki sistem za odvajanje kondenza i čađi, bacite pogled na video, detaljno je sve prikazao. Jes' na ruskom, ali sve pokazuje tako da je skroz jasno.
Дымогенератор Самый лучший по всем ПОКАЗАТЕЛЯМ Самый правильный своими руками холодного копчения - YouTube

Ja trenutno nemam uslova za pušnicu, već to radim u roštilju koji ima zidove sa tri strane, ali nema baš neku visinu, tako da ne mogu da ložim u njemu, koliko god pazio temperatura je jaka. Zato mi se čini da bi ovo moglo da bude rešenje, naročito ako bude malko dalje od "pušnice", taman će izgubiti na temperaturi, a i ne moram da brinem o vatri, temperaturi i čudima, jer ga taj mali akvarijumski kompresorčić non-stop raspiruje.

Nego da dam jedan apdejt u vezi mog trenutnog projekta. 8-)
Jasno je da sam početnik u ovome, nisam imao tu sreću da odrastem na selu i od malih nogu učestvujem u seoskim čarolijama :ROFLMAO:, ali što kažu "nikad nije kasno", tako da pod stare dane ko šta radi ja izučavam domaće radinosti.

Ovo su mi druge kobasice u životu. Prošli put sam pravio sremsku kobasicu, ovog puta je kulen, ako se uopšte može tako nazvati budući da sam ga punio u creva fi 40, reko da iskoristim ovu 'ladnoću.
Nego kao što se vidi na slici, i ove kobaje su mi se usukale. Verovatno je problem u lošem punjenju. Što je najgore, trudio sam se da vodim računa o tome, ali izgleda da nisam uspeo. Ako neko ima još neku ideju, šta bi još mogao da bude razlog ovoga, nek podeli, biću mu zahvalan.

Poslednja izmena:
Odakle je meso?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Znam da je svetogrđe, al šta da mu radim. ::sramota:: Meso je iz Metroa. Stvar je u tome što sam kasno krenuo sa svim tim, pa sam hteo da probam s manjom količinom da bih našao recept koji mi odgovara pre nego što kupim veću količinu.

Znam da je svetogrđe, al šta da mu radim. ::sramota:: Meso je iz Metroa. Stvar je u tome što sam kasno krenuo sa svim tim, pa sam hteo da probam s manjom količinom da bih našao recept koji mi odgovara pre nego što kupim veću količinu.
Probaj da kupiš negde domaće, sveže meso pa napravi kulen, kobasicu itd....
Od tog mesa sumnjivog porekla iz metroa, disa i ostalih takvih radnji se nemogu napraviti kuleni ni približno valjanim, ma koliko se trudio....
Jesi li načeo koji od onih tvojih?

Probaj da kupiš negde domaće, sveže meso pa napravi kulen, kobasicu itd....
Od tog mesa sumnjivog porekla iz metroa, disa i ostalih takvih radnji se nemogu napraviti kuleni ni približno valjanim, ma koliko se trudio....
Jesi li načeo koji od onih tvojih?

Kontam. Za ovo krajem godine ću sigurno da uzmem. Sremsku sam već smazao i podelio prijateljima, a ovaj "kulen" sa slike još visi, tek je 10 dana prošlo. Ali rekao bih da će biti gotov za jedno dve nedelje maks, tanji je pa će se brzo osušiti.

Po mom iskustvu kulen od takvog mesa bude tvrd posle 15 dana.
I to toliko da se maltene nemože seći nožem....

Nazad
Vrh