Recepti kulena, kobasice, švargle...

Jok more, bolje Dubravu od 2.5t punu da im ostaviš "na izvol" te", malo je balon !!!!!!!
Toliko ih ima, i kod mene, pune šupe i senici....
Џак сунцокрета прве године
Више него довољно
То данас вреди две хиљаде
Колико инсеката те птице лети потамане?

1642087654122.jpg

Recept za pravi Sremski kulen. 😁

Možda za kraći kulen.
Kad pročitam koliko tu ima posla oko pripreme, pravljenja, dimljenja, sušenja, zrenja i ostalih nijansi, za osjećaj kad taj zalogaj staviš u usta mislim da mi nebi bio tako sladak. Prije bi se odlučio za odrezan komad slanine a ostatak dana proveo ležeći na travi.
Svako u nečemu uživa ali previše je to kume.

Da da ,kod nas čovek upuco komšiji pulina sa druge strane ulice ,vazdušnom puškom,za malo robiju da zaglavi.platio odšetu i to debelo. mislio je da ga malo "poplaši" :haha:
Kod nas jedan slucajno pogodio covjeka, ovaj isao da mu izvade , zabila se ispod koze, doktor napravio prijavu , dobio prvo zatvor, onda jedva uslovno izvukao , platio kaznu , uzeli pusku , sreca ovaj ga nije jos tuzio , vrlo skupa diabola.

Koliko je ova kostala,planiram da kupim neku ozbiljniju. Uzeo sam prosle godine sinovcu Wiatrovku ali nije to,to.
Ja uzeo neku 4,5mm 300m/s pocetna brzina , ima onaj prigusivac ali opet bucna , ni kapiju nisam mogao sa njom da pogodim, zvao kolegu , nista neprecizno , svaka diabola vodi svoju politiku, probao neke usltra skupe diabole , nista , jos najpreciznije pucala sa nekim jeftinim Madzarskim.
Probijala onaj stari poklopac sa smedrevca , ne smes da gadjas po krovu:)
Poslije odredjenog vremena kad sam trazio sta je problem sa puskom kaze mi jedan koji je upucen u pucanje malo bolje da je prevelika pocetna brzina i nema tu preciznosti. Poslije mozda ispucanih 1000 komada i nekoliko godina kad je izgubila brzinu , dobila preciznost , sad se moze pogoditi i vrabac na 10-tak metara :haha:.

Nazad
Vrh