Recepti kulena, kobasice, švargle...

Нема шта да се пере...по првом сољењу је након десет дана све повађено напоље сукрвица оцеђена и мало овлаш досољено све пресложено контра...соли на месу нема уопште.

Ja sam to pasirao, nisam odsolio i posle meso nije bilo preslano ali je nekako škripalo pod zubima, i imalo neku svetlo roze boju, ma bezveze mi bilo..

Jel ima neko ideju kako da oteram Sjenice i vrabce,kobasice i kulen sam okacio na terasu i one slete od gote i kljucaju,haos su napravile

Ja sam to pasirao, nisam odsolio i posle meso nije bilo preslano ali je nekako škripalo pod zubima, i imalo neku svetlo roze boju, ma bezveze mi bilo..
Ма лако ћу ја то дотерати него прошле год сам људски досолио па било слано заправо,а нисам одсољавао.

Данас после 21 дан сувог сољења и једно досољавање(цеђење воде) комадног меса бута,плећке,врата...Подигли у пушницу без стављања у воду јер је месо по мени таман пробао сам баш из унутрашњег дела слано је како треба,бојим се ако га ставим у воду да остане не слано🤔

Kolko je krme imalo kila i kolko si soli krkno?

Било је 6 комада просек 170кг прво сољење утрљано фест као и увек с тим да кад сам оцедио воду нисам пуно досолио онако кроз руке овлаш...

Jel ima neko ideju kako da oteram Sjenice i vrabce,kobasice i kulen sam okacio na terasu i one slete od gote i kljucaju,haos su napravile
Једноставно
Незнам да поставим фотографију
Балон од воде за пиће
Исечеш при врху
Сунцокрета успеш
Окачиш по твојој вољи
Можеш под шупу ил на прегледно место
Посматрате кскви птица имате
Битно је кад почнете хранити птице
То да целу зиму храните
Просо слабо једудунцоктрт обожавају

Sto se soljenja mesa tice ne mozes preterati sa kolocinom soli, bitno je koliko vremena meso stoji u soli.
Ja na primer meso "sahranim" u so prilikom soljenja. Slanina i rebra tako stoje svega 3-7 dana, sunke obavezno 6 nedalja a ostalo meso kao sto su pecenice, kolenice i komadi mesa 2-3 nedelje zavisno od velicine komada mesa.
Posle se držim pravila što me deda naučio:
koliko dana u soli, toliko sati u hladnoj vodi odsoljavanje i na kraju obavezno oprati u toploj vodi (tačnije obrisati pamučnom krpom, da se pokupi so sa površine) pre kačenja u pušnicu.
I meso bude ok, možda se desi da je malko slanije ali nikad nije bezveze slano da ne možeš jesti.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh