Recepti kulena, kobasice, švargle...

Evo da se i ja upišem :
c1de54b0dfae98ad9d04d1457f4b6c12.jpg
62c834e643e6da0dcb3310db210a8234.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prosle god drug i ja bacili 15ak kulena punjeno u te kate vestacke.

Predebeo zid i nije htelo da se susi nista. Fi 60 kolagena creva ispala perfektna.

Debljina zida kod tih creva je sasvim ista kao i kod fi 45 recimo.
Proslogodisnji su bili fenomenalni, samo mora da se bas dugo suši.....
Što se odlaganja tiče, ja isto vakum pakujem kada je kulen najbolji za jelo. Pa u špajz na policu međ kompot, i tako stoji celo leto, bez zamrzivača.
Kada se otvori posle ko zna koliko vremena bude isti kao onog dana kada je upakovan. Dok sa zamrzivacem to nije slucaj.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prosle godine sam kupovao ta vestacka slepa creva u alimenti i jedno 10x je deblji zid u odnosu na obicne katenfi 60.

Da li su menjali nesto od prosle godine i gde si ti kupovo, ne znam.

Prosle godine sam kupovao ta vestacka slepa creva u alimenti i jedno 10x je deblji zid u odnosu na obicne katenfi 60.

Da li su menjali nesto od prosle godine i gde si ti kupovo, ne znam.

Možda nisi kupio kolagen creva nego plastična… plastična prodaju koja su veći presek za svargle i barene kobasice….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hahaha mani se. Znam sta sam kupio i sta pisem. Poenta price je da su se svi kuleni u vestackim slepim crevima pokvarili, a h redovnim katama kolagenskim fi 60 nisu. I to je to. Svoje iskustvo prenosim.

Данас после 21 дан сувог сољења и једно досољавање(цеђење воде) комадног меса бута,плећке,врата...Подигли у пушницу без стављања у воду јер је месо по мени таман пробао сам баш из унутрашњег дела слано је како треба,бојим се ако га ставим у воду да остане не слано🤔

Nazad
Vrh